Holdtræning for pistolskytterne i Lyngby med hjælp fra Foreningspuljen

on October 23 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Holdtræning for pistolskytterne i Lyngby med hjælp fra Foreningspuljen

Af: Niels Pagel Jensen

Holdtræning for voksne pistolskytter er ikke et hverdagssyn i dansk skydning. Ikke desto mindre er det lige præcis hvad Skyttelauget Kongens Lyngby har kastet sig over, og klubben har udstyret i orden takket være en donation fra DIF og DGI’s Foreningspulje på 30.000 kr. Puljen har årets sidste ansøgningsfrist 31. oktober for store ansøgninger over 30.000 kr. Mindre beløb kan søges løbende. 

Skyttelauget Kongens Lyngbys træner Bjarne Obel fortæller:

– Vi søgte tilskud til indkøb af grej til 30.000 kr., udelukkende udstyr til holdtræningen, så det blev praktisk muligt at få så gode værktøjer som overhovedet muligt. Det hele har været i brug, undtagen øjenblænder for det er den lektion, vi har på næste holdtræning.

Træneren har selvfølgelig også en favorit i sin nye, store værktøjskasse:

– Det jeg selv er mest stolt over er faktisk spejlet, det er virkelig et genialt træningsredskab. Fordi skytten kan selv se, om han/hun hælder hovedet osv. Man kan arbejde så meget med skydestilling, og skytten får en visuel måde at erkende det på sammen med træneren lige med det samme.

Overvejer din klub også at erhverve et spejl, er anbefalingen, at det er vigtigt, at spejlet står 100 % lodret, det må ikke være vippespejl. Et dobbeltsidet på hjul gør det muligt at arbejde med 2 skytter på samme tid, så det er at foretrække frem for et væghængt spejl, anbefaler Bjarne Obel.

Det store indkøb er udstyr er kommet i stand gennem en ansøgning til DIF og DGI’s Foreningspulje, der prioriterer hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Fællesskaber, hvor helt almindelige danskere i hele landet mødes året rundt, får demokrati og deltagelse ind under huden og oplever glæden ved idræt, som det hedder i DIF’s beskrivelse af puljen.

Midlerne fra puljen skal desuden hjælpe foreningerne i hverdagen og skabe rum til udvikling. Det kan eksempelvis være til initiativer, som støtter op om DIF og DGI’s fælles vision, Bevæg dig for livet, der går ud på at få flere idrætsaktive danskere og få flere til at dyrke idræt i en forening. Foruden fokus på flere medlemmer anbefaler DIF, at ansøgningen er realistisk, mådeholden, målrettet og afgrænset.

I Lyngby er de selvfølgelig glade for tilskuddet, men holdtræning var allerede på tegnebrættet før pengene kom i hus og var også blevet gennemført uden de ekstra midler. For som træneren siger, udstyr til 30.000 kr. er ikke en nødvendighed for at lave god træning.

– Alt dette udstyr kræves ikke for at lave holdtræning. Vores trænerteam var privilegeret at søge og få disse midler. Sidste år havde vi et pilotprojekt med holdtræning, og der havde vi ikke alt dette udstyr, så det er ikke en forudsætning, det opkvalificerer bare træning. Forudsætning er trænere der vil, og skytter der vil deltage, det er det.

Læs resten af artiklen i Skyttebladet her.

Læs mere om foreningspuljen her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »