Ingen dansk YOG-kvalifikation men masser af erfaring

on February 18 | in AKTUELT, DSkyU, Nyheder, PISTOLNYHEDER, Pistolsektionen, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen | by | with Comments Off on Ingen dansk YOG-kvalifikation men masser af erfaring

Det lykkedes ikke de danske ungdomsskytter at vinde en kvoteplads til YOG (ungdoms-OL), men alle fik de en stor oplevelse og masser af erfaring med i bagagen.

Otte danske skytter var udtaget til YOG-kvalifikationen i Györ, der afvikles i forbindelse med EM. For mange af de unge atleter var det deres største konkurrence i karrieren, og set i lyset heraf blev der leveret nogle flotte præstationer.

Det var pistolskytterne Astrid Jensen og Michelle Wehage, der var de første danskere på banen, og det var en stor oplevelse:

– Det her var mit første sådan rigtig store stævne, og på den baggrund synes jeg, det gik godt, og jeg er fint tilfreds med min skydning, fortæller Astrid Jensen, der skød 352.

Michelle Wehage sluttede som bedste dansker i pistolkonkurrencen. Efter en svær start med 84 i første serie, fandt hun rytmen og sluttede på 365:

– Jeg havde en lidt hård start med mange nerver på, men jeg fik ro på og kæmpede mig op til et godt resultat alligevel. Det er mit første rigtig store stævne, så jeg synes, jeg har klaret det godt og fået arbejdet med nogle ting, sagde Michelle Wehage efter konkurrencen.

Også hos riffelskytterne var der fine resultater, hvor bedst placerede dansker var Stephanie Grundsøe, der blev nummer 15 med 413,6 point. Juniorlandsholdets træner Anni Bissø var også tilfreds med indsatsen:

– Det er en godkendt præstation i forhold til niveauet hjemme. Alle skytterne er blevet en erfaring rigere.

Hos de unge atleter var det netop erfaringen, der blev lagt vægt på, da de skulle sætte et par ord på konkurrencen:

– Det var en fantastisk oplevelse af skyde i en kæmpe hal, hvor banerne var rigtig gode. Jeg sluttede med 410,9 og er tilfreds med mit resultat. Nu ved jeg dog, hvad jeg skal hjem og arbejde videre med, fortæller Josefine Laursen.

– Jeg arbejdede med mine fokuspunkter og førte dem godt ud i skydningen. Min stilling og overordnede følelse var god, det var mit aftræk som trak mig lidt ned, men alt i alt en fantastisk oplevelse, som jeg ikke vil glemme, lyder det fra Mikkel Warrer, der sluttede på 610,9 og en 19. plads.

– Overordnet set var følelsen okay og det samme med resultatet. Dog var der nogle perioder hvor det gik mindre godt – så der er stadig plads til forbedring. Vigtigst af alt vandt jeg en masse erfaring, fortæller Emil Nielsen, der skød 607,3.

Det er stadig muligt at få dansk deltagelse ved ungdoms-OL, men det kræver, at Danmark tildeles et wildcard.

Michelle Wehage og Stephanie Grundsøe bliver i Györ nogle dage endnu, da de også er udtaget til EM.

 

De danske resultater

Pistol dameungdom:
25. Michelle Wehage, 365
45. Astrid Jensen, 352

Riffel herreungdom:
19. Mikkel Warrer, 610,6
27. Emil Nielsen, 607,3
35. Kasper Schultz, 600,9

Riffel dameungdom:
15. Stephanie Grundsøe, 413,6
23. Josefine Laursen, 410,9
38. Helle Bertelsen, 406,6

Find alle resultater her.

Der blev ved kvalifikationsstævnet skudt efter de tidligere ISSF-regler med 40 skud til damerne.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »