Inspiration: Børneweekend i Trehøje og Ørre

on August 23 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, Skyttebladet | by | with Comments Off on Inspiration: Børneweekend i Trehøje og Ørre

En weekend i juni havde Trehøje Skytteforening og Ørre Skytteforening inviteret til Børneweekend, hvor klubbernes børneskytter havde det sjovt med både skydning og hyggeligt samvær. I den anledning har vi spurgt træner i Trehøje, Martin Mohr Jakobsen, efter hans bedste tips til at arrangere en sådan weekend, og hvordan klubberne og ikke mindst børnene har glæde af holdtræning.Hvad skete der til jeres arrangement med overnatning?

– Fredag stod på pizza og bingoskydning. Her er de delt op i tomandshold og skal skyde en plade fuld med forskellige sværhedsgrader f.eks. 10,9 10,7 eller 9,9 10,0. Efter bingoskydning var der filmhygge med chips, slik og hvad der nu hører til.

– Lørdag var de delt op i firmandshold, hvor de var rundt og prøve lidt forskellige skydediscipliner som f.eks. 25 meter pistol, 200 meter langdistance riffel, og alm 22.call riffel på 50 meter. Efter middagsmaden spillede vi både rundbold og antonius for at lave noget andet end at skyde.

– Vi sluttede af med en finale, hvor de også var sammen to og to, der skiftevis skal skyde på samme skive. Først skyder de fem skud hver, så de tilsammen har ti skud. Derefter er det enkelt skud, hvor de så skiftes til at skyde indtil de når tyve skud. Det er en rigtig god øvelse til at lære sin stilling at kende.

Hvad er jeres bedste råd til andre klubber, der vil arrangere noget lignende?

– Lave det simpelt og nemt. Hav en plan, men ikke en som man absolut skal følge. Bare så man har noget at holde sig til. Simple ting kan f.eks. være lidt skydekonkurrence og fysisk aktivitet som fodbold eller rundbold. Også selvfølgelig filmhygge.  Så kommer det lidt af sig selv – selv træner kan blive bidt af rundbold og fodbold.

Hvad betyder samarbejdet mellem de to klubber for børnene og for de to foreninger?

– For børnene kommer de til at få venskaber på tværs i klubberne i en tidlig alder. For foreninger og trænere er det også…

Læs resten af interviewet i Skyttebladet via linket herunder:

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »