Jesper Hansen vinder World Cup-sølv og OL-nationsplads

on April 15 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Jesper Hansen vinder World Cup-sølv og OL-nationsplads

Efter en tæt finale sikrede Jesper Hansen sæsonens første World Cup-medalje og samtidig den første danske OL-kvoteplads i skydning til Tokyo 2020.

I finalen ramte danskeren 54 ud af 60 duer, og han blev kun overgået af Mansour Al Rashedi fra Kuwait, der skød 56. Med andenpladsen var Jesper Hansen sikker på at tage den ene af de to OL-kvotepladser, der var på spil ved World Cuppen i Al Ain.

Det var også en glad og lettet Jesper Hansen, der kunne vise sin medalje frem efter konkurrencen:

– Det var en fantastisk konkurrence. Det var svært pga. lyset, så jeg tabte nogle duer på det men ellers en rigtig god finale for mig. Det er et stort pres, der ryger af skuldrene med kvotepladsen, og så en sølvmedalje oveni er jo fantastisk. Jeg har lidt svært ved at sætte ord på det nu.

Dagens World Cup-medalje kommer efter et par konkurrencer, hvor det ikke helt er lykkedes for Jesper Hansen:

– Jeg har haft en par store internationale finaler i år, hvor det ikke helt er gået min vej, så det var fedt, at det lykkedes i dag.

At Jesper Hansen vandt OL-pladsen ved netop denne World Cup var dog også ekstra specielt:

– Det var faktisk helt samme model, som da jeg vandt pladsen til OL i 2016 – årets anden World Cup, samme bane og også en andenplads, så det er lidt sjovt, griner Jesper Hansen, der netop vandt en sølvmedalje i Al Ain i 2015, der også dengang sikrede ham en OL-kvoteplads.

Jesper Hansens vej til finalen havde dog været noget nervepirrende. I kvalifikationen så det længe godt ud for den 38-årige dansker, der havde 99 ud af 100 efter de første fire runder. Men med kun seks duer tilbage missede danskeren to duer på stand 4, og derfor dumpede han ned på en 10. plads med 122 ud af 125.

Herefter kunne den danske delegation kun vente i spænding, da en potentiel shoot off om en finaleplads stadig var mulig. Det så svært ud, men da den forsvarende olympiske mester, Gabriele Rossetti, ikke formåede at holde hovedet koldt og missede tre duer i sin sidste serie, var 122 pludselig nok til en shoot off for Jesper Hansen.

Her var han oppe mod britiske Ben Llewellin, italienske Tammaro Cassandro og Eduard Yechshenko fra Kazakstan, men det blev danskeren, der tog den ene plads, og dermed gik han i finalen som nr. 6.

I finalen så han stærk ud, og Jesper Hansen lå længe helt i top. Men med tre missede duer i andensidste runde blev han henvist til andenpladsen.

Også Mikkel Petersen og Johan Birklykke var med i Al Ain, begge havde de 72/75 efter de første tre runder.

Mikkel Petersen leverede et af sine bedste internationale resultater, da han skød 120 og sluttede på en samlet 25. plads. Johan faldt en smule i de to sidste runder og sluttede med 118, der rakte til en plads som nr. 56.

Se alle resultater fra World Cuppen i Al Ain her.

Finalen kan ses eller genses her.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »