Juniorerne tager guld, sølv og bronze ved EM i skeet

on August 1 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Juniorerne tager guld, sølv og bronze ved EM i skeet

19-årige Johan Birklykke vandt tirsdag EM i skeet for juniorer. I samme finale skød Emil Petersen sig til en bronzemedalje. Tidligere på dagen havde de to finalister sammen med Alexander Karlsen allerede sikret Danmark en sølvmedalje i holdkonkurrencen.

Hele tre medaljer lød høsten på efter en spændende skeetkonkurrence ved EM, og det helt store sejr gik til Johan Birklykke, der stod i sin første internationale finale. Umiddelbart efter finalen var det endnu ikke helt gået op for ham, hvilken præstation han havde leveret:

– Jeg har ikke forstået det. Jeg har været i finalen mange gange hjemme i Danmark, men det er bare noget helt andet. Det er det mest sindssyge, jeg nogensinde har prøvet, fortæller Johan Birklykke.

Det lod dog ikke til at påvirke den nykårede europamester, der lagde stærkt ud i finalen, hvor han først missede due nr. 40:

– Jeg var helt overrasket, for jeg var egentlig ikke så nervøs. Jeg var mere nervøs i går inden første runde. Jeg kunne ikke høre, hvad folk de skød, jeg var bare lige der, hvor jeg skulle være, der hvor jeg koncentrerer mig og udelukker alt. Jeg går ligesom i en osteklokke, siger Johan Birklykke.

Da medaljerne skulle fordeles var kun Johan Birklykke, Emil Petersen og italieneren Sdruccioli tilbage. Her begynder Johan Birklykke at smide et par duer, men det bliver aldrig for alvor spændende:

– Til sidst da jeg smider de der duer, der går man selvfølgelig og tænker lidt, men man kan godt fornemme, at de andre har smidt nogen. Inden de sidste fire der kan jeg så høre, at jeg fører med to, og så tænker jeg, at nu skal jeg bare have tre. Da jeg skyder den sidste duble, der kører tankerne så bare, at nu er jeg europamester, så jeg skyder, mens jeg har et billede af to duer og så et billede af mig selv, der står øverst.

Emil Petersen, der også sidste år vandt bronze ved EM, fik en svær start, da han missede tre af de første ti duer, men han formår alligevel at kæmpe sig tilbage og op på tredjepladsen:

– Jeg kommer skidt fra start men formår at holde hovedet koldt, og jeg kommer virkelig godt igennem det. Jeg er lidt skuffet, for jeg vil gerne have haft en bedre start, men når jeg ser tilbage på det, så kan jeg kun være tilfreds med bronze, fortæller Emil Petersen.

De to finalister vandt sammen med Alexander Karlsen sølv i holdkonkurrencen, og det var Alexander Karlsen rigtig tilfreds med:

– Skydningen i dag var ikke prangende, til sidst begynder hovedet nok at trykke lidt. Men målsætningen for mig var at få en medalje med hjem, og det fik vi, så det er jeg rigtig glad for, siger Alexander Karlsen.

Se alle resultater her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »