Lørdagen bød på lidt mere spænding.

on July 2 | in AKTUELT, DSkyU, ISSF, Nyheder | by | with Comments Off on Lørdagen bød på lidt mere spænding.

Først og fremmest ønskede en række delegater fra de arabiske lande og Afrika skriftlig afstemning omkring nye vedtægter. Dette blev vedtaget med mere end de 20 % som er krævet til punktet omkring nye ISSF vedtægter.

Endvidere ønskede flere nationer fra samme fraktion, at det fremlagte forslag skulle ændres med hensyn til suspension og fuldmagter. Fuldmagter var vigtige for lande hvor situationen i landet kunne været ustabil og det ikke var muligt at få visum. Det blev slået fast at de nye vedtægter gav bedre mulighed for at få prøvet sin sag ved suspension og at fuldmagter i mange tilfælde var årsag til korruption. Det måtte være muligt at finde bare én person, der kunne repræsentere forbundet. Interne konflikter mellem nationale olympiske komiteer og forbundene skulle afklares lokalt og ved ikke med ISSF’s mellemværende, der dog skal sikre at forbundet er medlem af NOC og at NOC er medlem af IOC.

Der har været en høringsproces på næsten 4 år og alle forbund har fået mulighed for at bidrage med ønsker til ændringer, senest med indkaldelsen til generalforsamlingen her. Med Pakistan og Nigeria blev vi vidne til at accept af Good Governance blev nedstemt. 148 ja mod 84 nej.

Herefter foreslog Schweiz, at der de foreslåede ændringer fra modstanderne kom til afstemning. Det var naturligvis ikke muligt, så vi må afvente næste generalforsamling eller en ekstraordinær. Flere delegerede gav udtryk for deres frustration, men naturligvis kan der ikke efter afstemning ændres i forslaget eller stemmes om. Det gik også først op tvivlerne, som med blot 5 stemmer kunne have vendt afstemning

Efter fremlæggelse af suspensionssagen af Kuwait kom sagen til afstemning. 65 stemmer imod og 174 stemmer for.

Et forbund skal være medlem af NOC (national olympisk komite) og NOC medlem af IOC. Det er Kuwait Shooting Federation ikke, der for kan Kuwait ikke blive medlem af ISSF, hvilket er bekræftet af CAS. Kuwait skytter kan deltage i konkurrencer, men andre ISSF lande må ikke deltage i stævner i Kuwait. ISSF forsvarer skytter og de kan deltage i navn af IOC ved OL og under ISSF-flag ved World Cups.

Beslutningen om fortsat suspension betød at Kuwaits repræsentant i ISSF Administrative Council, mr. Duaij Al-Otaibi trak sig.

Næste planlagte generalforsamling er i forbindelse med VM Changwon, KOR i august/september 2018.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »