Mange hænder bag et af Danmarks største stævner

on November 27 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, Pistolsektionen, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen | by | with Comments Off on Mange hænder bag et af Danmarks største stævner

I den kommende weekend afvikles den 10. udgave af LF-Open, der har slået sig fast som et af Danmarks største stævner.

Tingsted Skytteforening åbner dørene op til stævnet i samarbejde med Lolland-Falsters Skytteforbund og Dansk Skytte Union til det, de håber bliver et brag af et stævne.

– Vi er vel efterhånden et af Danmarks største stævner. I år deltager 160 skytter henover de tre dage. Det er en lille nedgang i forhold til sidste år, men det er stadig mange, fortæller Mikael Green fra Tingsted Skytteforening, der står i spidsen for planlægningen af LF-Open.

Der skal mange hænder til, for at få det hele til at fungere til et så stort stævne. Og det er hårdt arbejde, der er det første, Mikael Green nævner, når man spørger ham, hvad det kræver at få stævnet til at køre.

– Det betyder en masse arbejde, men det er selvfølgelig også sjovt arbejde. Vi tæller nok 25 navne, måske lidt mere. For nogle er det få timer, mens det er mange timer henover alle tre dage for andre.

Stævnet blev sidste år afholdt på samme tidspunkt, som det gør i år. Planlægningen til dette års stævne begyndte allerede kort efter afslutningen på sidste års stævne.

– Det er en stor opgave. Det starter allerede i januar, hvor vi holder et evalueringsmøde med alle, der har været med, hvor foreningen giver lidt godt at spise og en tår at drikke. Vi snakker om, hvad vi skal gøre bedre og andet. Så går vi i gang med at finde datoer for det næste stævne, og det gør, at vi allerede i marts skal have lavet aftaler omkring halleje.

– Hen over foråret får vi lavet indbydelse og får sendt den ud, og tilmeldingerne begynder at komme i august-september. Så begynder al planlægningen med at få det til at hænge sammen. Logistik, skydetider, vagtplaner for hjælperne. Det kører på højtryk lige nu med at få det sidste pudset færdig, siger Mikael Green.

Stævnet trækker en del af de bedste skytter herhjemme til. LF-Open er nemlig det første udtagelsesstævne til det kommende EM i Osijek i Kroatien.

Tidligere har det været vigtigt for arrangørerne, at det var et udtagelsesstævne til EM, så der kom en portion af de danske eliteskytter og hævede niveauet og omdømmet for stævnet. De kommer også i år – enkelte kun om lørdagen, hvor udtagelsen finder sted – men det er ikke længere nødvendigt på samme måde, som det var tidligere.

– Jeg tror, vi er ved at have etableret os i eliteskytternes kalender. I starten betød det en sikkerhed for os, at vi havde et minimum af deltagere, når vi havde en EM-udtagelse. Nu er vi ved at have etablereret et stævne med et fornuftigt ry, så vi tror, vi kan tiltrække skytterne alligevel, uddyber Mikael Green.

LF-Open forløber over tre dage fra 30. november til 2. december. Der skydes 10m pistol og riffel.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »