Ny pulje for talentudvikling til genstart af idrætten

on May 25 | in Nyheder, TALENT & ELITE, Team Danmark | by | with Comments Off on Ny pulje for talentudvikling til genstart af idrætten

Kulturministeriet er klar med nye puljer til genstart af idrætten, som kan søges af klubber og talentfulde skytter til udviklingen af morgendagens stjerner.

Genstartspuljerne er del af Genstartsteamet for kultur- og idrætslivets anbefalinger til kulturministeren, som tilsammen understøtter genstarten af kultur- og idrætslivet frem mod en genåbning af samfundet. De fem puljer er på i alt 37, 5 mio. kr. og dækker både kultur- og idrætsområdet. Puljerne er åbne, og ansøgningerne behandles i den rækkefølge, de modtages, og der lukkes for ansøgninger når alle midler er uddelt.

Læs mere på Kulturministeriets hjemmeside (følg linket og tryk på ‘Genstartspuljer’ for at folde siden ud)

Af de fem puljer er det især pulje 3, der er relevant for skydesporten. Den kan både søges af klubber og af talentfulde skytter. Læs mere om ‘Pulje 3: Aktiviteter for vækstlagets aktører’ og ansøg, hvoraf det fremgår:

“Formålet med puljen er at støtte aktiviteter i vækstlaget inden for kultur- og idrætslivet med henblik på udvikling [..og] forberedende aktiviteter til større idrætsstævner samt konkurrencer og opvisninger med atleter/idrætstalenter i idrætten. Puljen skal være med til at stimulere aktiviteter for og af vækstlaget inden for kultur- og idrætsområdet, da nedlukning og restriktioner udfordrer særligt nye årgange/dimittender og nye talenter i forhold til deres udvikling og eksponering. Målgruppen for puljen er derfor kultur- og idrætslivets vækstlag, men også dets publikum samt den brede befolkning. ”

På idrætsområdet kan der ydes tilskud til konkurrencer, workshops eller andre idrætsaktiviteter, der understøtter en udvikling og eksponering af vækstlaget (talenter). Arrangementet skal officielt være åbent for offentligheden, også selvom der ikke er forventning om tilskuere. Målgruppen skal være unge talenter som er del af Dansk Skytte Unions talentsatsning.

 

Talentfulde skytters mulighed for at søge pulje 3

Krav for at ansøge: Skytten skal være en af morgendagens stjerne, hvilket i praksis vil sige at være tilknyttet et udviklingscenter eller talentcenter hos Dansk Skytte Union.

Søg til: “Puljen kan give tilskud til omkostninger, som er direkte relateret til aktivitetens gennemførsel og andre direkte relaterede omkostninger som forplejning, transport/fragt og rejse/ophold.”

I praksis kan en skytte fra et udviklings- eller talentcenter f.eks. søge tilskud til at dække alle omkostninger i forbindelse med DM, f.eks. deltagerbetaling, transport, overnatning, ammunition til stævne og i træningsperioden op til mv. samt hvad skytten i øvrigt i ansøgningen kan argumentere for er relevant for at deltage i arrangementet.

For en ung skytte, der satser på sin sport, kan et tilskud på flere tusinde kroner falde på et tiltrængt sted. Ansøgningsprocessen er overskuelig.

Søg allerede i dag, pengene uddeles løbende – puljen lukker 28. juni. (frist forlænget fra 14. juni) Læs mere og ansøg her.

Skytteforeningers mulighed for at søge pulje 3

Krav for at ansøge: Skal i forvejen modtage driftstilskud fra offentlig myndighed, f.eks. kommunen. Skal have CFR-nummer, det har alle Dansk Skytte Unions medlemsforeninger allerede.

Klubben kan søge til de samme typer af aktiviteter som beskrevet herover for talentet selv, f.eks. en træningssamling, et stævne mv. Klubben kan kun ansøge om støtte til den del af udgifterne, der vedrører talenterne. En DM-værtsklub kan altså f.eks. søge om støtte til at dække alle talenters deltagelse i det pågældende DM, herunder transport, ammunition, overnatning, træning på banen i tiden op til mv.

Læs mere og ansøg her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »