Ny tendens: Klubber afholder serier af aftenstævner

on November 25 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on Ny tendens: Klubber afholder serier af aftenstævner

Dansk Skytte Union sætter i disse år fokus på Det Gode Stævne, og de store stævner med mange deltagere i mange aldersklasser og måske endda også fra mange lande har altid tiltrukket størst opmærksomhed. Men nu er en ny tendens ved at vinde frem for riffel-/pistolstævner, i stedet for ét større stævne afholder arrangørklubber en serie af mindre stævner.

Aarhus har det, Gundsølille har det, siden oktober også Hem og med debut i onsdags: Ølstykke Skytteforening. Under overskriften “Stævne i Danmarks absolut smukkeste skytteforening” inviterer den nordsjællandske klub til Ølstykke League of Air Pellets med foreløbigt tre stævner i kalenderen i år og flere på vej i 2021.

At kaste sig ud i opgaven som stævnearrangør under et helt nyt format, og så midt i et forsamlingsforbud på 10, lyder ikke som en idé de fleste skytteforeninger ville handle på, men dét har ikke holdt Ølstykke tilbage.

Stævneansvarlig Nikolaj Kannik fortæller her, hvorfor klubben gerne vil være stævnearrangør:

– Hovedårsagen er, at vi nu har fået muligheden, fordi vi endeligt har fået elektronisk markering. Desuden har 10 meter-stævner været en mangelvare i Nordsjælland, hvorfor det er naturligt for os at udbyde stævner og få startet en stævnekultur. Vi har en vision om at fremme 10 meter luftpistol i Nordsjælland, det være sig både i form af stævner og som træningsudbyder.

Hvad er det særlige ved det stævneformat, I har valgt?

– Det særlige ved vores stævne er, at der ikke er nogle begrænsninger i, hvilke discipliner der kan deltage. Vi har udbudt alle discipliner på 10 meter under Dansk Skytte Union, det være sig for riffel eller pistol både på ISSF eller nationale programmer.

Den mangfoldige resultatliste med hele otte forskellige deltagerkategorier og dette billede fra stævnedebuten bekræfter historien fra klubben.

Hvad mener I, når I på invitationen inviterer til “Kom til stævne i Danmarks absolut smukkeste skytteforening”?

– Kom forbi og deltag eller oplev vores skytteforening. Vi sætter en stor ære i at vores foreningslokaler er tip top indbydende. Det er derfor, at trænere og atleter kan holde ud at opholde sig i lokalerne i mange timer i forbindelse med træning, til modsætning for mange andre skytteforeninger, der opleves som “sorte huller” hvor det mest gælder om at komme hurtigt ud igen.

Har I gode råd til andre klubber, der overvejer at begynde at arrangere stævner, men er tilbageholdende f.eks. pga. corona?

– Udbyd mikrostævner, dvs. max 8 udøvere pr skydehold og 2 stævneansvarlige. Sørg for tid imellem skydehold, så man undgår “trafikprop”.

Første runde af Ølstykke League of Air Pellets blev skudt i onsdags. På spørgsmålet om, hvordan stævnet gik, svarer Nikolaj Kannik:

– Det gik super godt! Og ikke mindst pga. Lars Ørum, Erik Skovmand og Poul Lamhauge som var en stor hjælp med at få det første stævne afviklet fejlfrit. Og så kom alle skytterne med den rigtige indstilling til stævnet.

Der var deltagelse af 14 skytter fra fem forskellige klubber i aldersklasser fra U13 fritstående til senior 2. Resultatlisten ses her.

Næste runde skydes 2. december.

Kulturministeriet, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skytte Union opfordrer til at fortsætte så meget af foreningslivet, som det er muligt inden for rammerne af corona-retningslinjerne. Det er stadig muligt at træne og konkurrere i trygge rammer.

Find dit næste stævne i kalenderen.

Læs Dansk Skytte Unions tips til håndtering af retningslinjerne.

Flere tips til Det Gode Stævne i din klub
Dansk Skytte Union har udarbejdet en drejebog/opslagsværk om Det Gode Stævne med 23 helt konkrete anbefalinger til dig som stævnearrangør før, under og efter dit klubstævne. Anbefalingerne gælder på tværs af skydediscipliner.

Læs mere om Det Gode Stævne og få inspiration til jeres næste stævne.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »