Ny træneruddannelse for pistoltrænere

on May 15 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, Pistolsektionen, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Ny træneruddannelse for pistoltrænere

25m-disciplinerne er omdrejningspunktet for den nye Træner 2 Pistol-uddannelse, der er klar til afholdelse, når situationen med Corona igen tillader det.

– Jeg har store forventninger til Træner 2. Det er en uddannelse, der har manglet i årevis. 25m er populært i mange klubber, så jeg tror på en succesfuld uddannelse med mange deltagere.

Sådan siger underviser Christina Borgen, der sammen med Michael Barnes er udvalgt som undervisere på den nye uddannelse, og hun fortsætter:

– Mit indtryk er, at en del deltagere på Træner 1 savner mere viden om hurtigskydning, og derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde dem en uddannelse, der kan hjælpe dem videre og samtidigt styrke nogle af vores vigtige udendørsdiscipliner.

Lær om hurtigskydning

Hurtigskydning med duel, 10/20-sekunders serier og silhuetskydning er på programmet på den nye uddannelse. Indholdet dækker 25m disciplinerne i både Dansk Skytte Union og DGI Skydnings skydeprogrammer. Blandt Dansk Skytte Unions skydeprogrammer er følgende omfattet: Standardpistol, sport, grov, silhuet, fripistol og militær hurtigskydning. Det er ikke et adgangskrav at have prøvet alle disciplinerne. Delelementerne fra DGI’s finpistol og grovvåben er inkluderet.

Træner 2 står på skuldrene af Træner 1 og bygger derfor videre med næste niveaus undervisning om trænerroller, holdtræning og præcisionsskydning.

Konkurrenceskydning og trænerens rolle ved stævner er nu også kommet på lektionsplanen og ligger i forlængelse af Dansk Skytte Unions indsats for at få flere konkurrenceaktive klubber og udbredelse af Det Gode Stævne.

Træner 2 Pistol er en god mulighed for at styrke træningskulturen og potentielt også udbrede nogle af de discipliner, der i dag ikke kan trække fulde huse til stævnerne, men som har både underholdende og udfordrende skydeprogrammer – eksempelvis silhuet der er på det olympiske program.

– Jeg er sikker på, at silhuet tiltaler skytter, der godt kan lide terrænskydning og IPSC, siger Christina Borgen.

Silhuet skydes på 25m på 5 skiver med 5-skudsserier på 8, 6 og 4 sekunder. Se mere om silhuet i dette videosammendrag af OL-finalen i Rio 2016.

Premieren udskudt af corona

Træner 2 Pistol skulle have været afholdt to gange i Jylland i maj måned men er udskudt på ubestemt tid. Når det igen bliver muligt at afholde træneruddannelser, vil uddannelsen løbende blive udbudt over hele landet.

Vores pistoltræneruddannelser afholdes gennem uddannelsessamarbejdet med DGI Skydning. Ønsker din klub at være vært, så kontakt din DGI-landsdels idrætskonsulent for skydning. Vil du som enkeltdeltager have besked om næste kursus i din del af landet, så kom på intern venteliste ved at skrive til Dansk Skytte Unions udviklingskonsulent.

En stor tak skal rettes til bagmændene bag Træner 2 Pistol: Christina Borgen (træner for bruttogruppen, underviser Træner 1), Michael Barnes (træner Udviklingscenter Øst og underviser Træner 1), Peter Søgaard (underviser Træner 1), Erik Mouritsen (klubtræner Viborg og underviser Træner 1) og Jan Truelsson (skytte med international erfaring).

Pistoluddannelser

Dansk Skytte Union tilbyder nu tre uddannelser for pistoltrænere:

  • Hjælpetræner (1 dag) for nyere trænere. Indholdet er sikkerhed, den gode velkomst, våbenlære og skydeteknik. Ifølge Sikkerhedsbestemmelserne er det et krav at have personer på minimum hjælpetrænerniveau i forbindelse med instruktion af skytter under 15 år (SIKSKY §406). Hjælpetræneruddannelsen er ikke et krav for at deltage på Træner 1.
  • Træner 1 (2 dage) for alle trænere. Indholdet er trænerroller, god kommunikation, DGI Trænerguiden, opbygning af skydestillig, sigte, aftræk og vejrtrækning for præcisionsskydning, fysisk træning og holdtræning. Uddannelsen er baseret på ATK-bogen og guider blandt andet til at få nye skytter fri af puden og godt i gang med enhåndsskydning.
  • Træner 2 (2 dage samt hjemmearbejde) for alle trænere, der vil lidt mere med præcisionsskydning (25m og fripistol) eller vil træne skytter i 25m disciplinerne. Indholdet er blandt andet skuduret for hurtigskydning især med fokus på bevægelse, sigte og skydestilling inden for de forskellige varianter af skydning på kort tid. Lær desuden om den coachende trænerrolle, sæsonplanlægning og konkurrenceskydning herunder trænerens og skyttens forberedelse til stævnedeltagelse.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »