Nye flugtinstruktører uddannet

on December 11 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Nye flugtinstruktører uddannet

Tillykke til de 26 nye instruktører der de seneste weekender er uddannet på kurser hos Aalborg Flugtskydningsforening og København Flugtskytte Klub.

Her har de taget Dansk Skytte Unions flugtinstruktøruddannelse, der er langt mere end blot et sikkerhedskursus. De nye instruktører er uddannet i bl.a. valg af våben, skydeteknikker til brug i forskellige discipliner, den gode velkomst af nye medlemmer, undervisningsprincipper og har gennemført øvelser med og uden ammunition.

Peter Gerlich er en af de nye instruktører, der var med på kurset på KFK, og han fremhæver den praktiske del af kurset som et stort plus:

– Det har været super. Det har været sådan et praktisk forløb, hvor der har været meget praktik ude på skydebanen, hvor det hele foregår. Jeg er både blevet en bedre skytte, vil jeg selv mene, men også hvordan man i praksis instruerer folk i flugtskydning er noget af det, jeg synes, der har været rigtig godt ved kurset.

– Vi er blevet udfordret en del af instruktørerne, ved at der er blevet sat forskellige scenarier op, og vi er kommet i forskellige situationer ift., hvordan nogen kunne finde på at opføre sig på en skydebane, og hvordan vi så skulle håndtere det. Undervisningen har fungeret rigtig godt, og det har været utroligt professionelle undervisere, lyder det fra Peter Gerlich.

Blandt andet elementerne omhandlende tilpasning af våben og forskellige skydeteknikker, er noget han tager med sig videre:

– Det har jeg været meget positiv overrasket over. Der har jeg lært nogle ting, jeg slet ikke vidste i forvejen, og det kan jeg helt sikkert bruge, når jeg skal hjælpe nye skytter med at tilpasse et våben. Og nogle af skydeteknikkerne kendte jeg slet ikke i forvejen, så der har jeg lært noget nyt, og jeg er faktisk også interesseret i at tage flere kurser under Dansk Skytte Union inden for skydeteknik, fordi jeg synes, det var ret interessant, fortæller Peter Gerlich.

Derfor vil han helt sikkert anbefale kurset til andre, også folk der har skudt i mange år:

– Man bliver mere bevidst om sin egen skydning, men det er også en måde at kunne give tilbage til sporten på, så jeg vil bestemt anbefale det, for jeg har fået meget ud af det.

Vil du deltage på næste kursus, eller vil din klub være vært? Kontakt udviklingskonsulent Niels Pagel Jensen og aftal nærmere. Kurset tager to dage og koster 1200 kr., og kommunen kan søges om tilskud.

Læs mere om uddannelsen her.

På billedet øverst i denne nyhed ses en tørtræningsøvelse uden ammunition. 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »