Nye ISSF-regler træder i kraft 1. januar

on December 19 | in Aktuelt, Nyheder | by | with Comments Off on Nye ISSF-regler træder i kraft 1. januar

ISSF varslede allerede i november en række regelændringer vedrørende antal skud/duer i damernes konkurrencer. Disse regler er nu endelig vedtaget og træder i kraft fra 1. januar 2018.

Regelændringerne betyder, at damerne i perioden 2018-2020 skyder samme antal skud som herrerne. Damernes konkurrencer ændres således:

  • 10 meter: Fra 40 til 60 skud
  • 50 meter og 300 meter riffel: Fra 3×20 til 3×40 skud
  • Skeet og trap: Fra 75 til 125 duer
  • Running target: Fra 40 til 60 skud

Damernes sportspistol på 25 meter forsætter som tidligere med 60 skud.

De nye regler gælder også for juniorerne. Dog er kvalifikationen til YOG (ungdoms-OL) undtaget, da kvalifikationen allerede er i gang, og den vil således fortsætte med 40 skud. Dog vil selve konkurrencen i Buenos Aires i oktober 2018 afholdes efter de nye regler.

Læs mere om reglerne hos ISSF her.

Som konsekvens af ændringer har SKUD desuden besluttet, at alle nuværende danske rekorder i de berørte discipliner i klasserne dame og damejunior bliver nulstillet pr. 31. december 2017, og fra 1. januar 2018 opbygges en ny rekordliste med de nye antal skud for de to klasser. Alle stævnearrangører og holdledere ved Dansk Skytte Unions indenlands- og udenlandsstævner bedes således fra årsskiftet 2018 indsende nye rekordanmeldelser med de nye skudantal for henholdsvis dame og damejunior.

Regelsæt og procedure for indsendelse er den samme som nuværende gældende og fremgår af Dansk Skytte Unions reglement for skydning tillæg D. SKUD kan samtidig oplyse, at Dansk Skytte Unions reglement for skydning med bilag på tilsvarende vis opdateres fra årsskiftet, så det afspejler det nye antal skud.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »