Nye retningslinjer for udendørsidræt

on May 14 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Nye retningslinjer for udendørsidræt

DIF og DGI udsendte onsdag opdaterede retningslinjer for udendørsidræt. Det betyder, at en række udendørs idrætsgrene, heriblandt skydning, kan tage et skridt i retning af mere normale tilstande.

Anbefalingen er stadig, at kropskontakt så vidt muligt undgås, og at der så vidt muligt holdes afstand. Men sports- og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt kan nu gennemføres i idrætsforeningerne, hvis der til gengæld er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger fra myndighederne, særligt om hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.

Forsamlingsforbuddet om max. 10 personer gælder fortsat.

I de nye retningslinjer lyder det bl.a. at:

– Udendørs idræt med kropskontakt er tilladt, hvis der er tale om sporadisk kropskontakt. Opfordringen er at minimere andelen af træningstid med kropskontakt, særligt ansigt-til-ansigt-kontakt. Forudsat at der er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger.

– Udendørs idrætter uden kropskontakt kan genoptage turneringsvirksomhed, hvis forsamlingsforbud og de generelle sundhedsmæssige anbefalinger kan efterleves på forsvarlig vis. (F.eks. i tennis, ridning og sejlsport)

– Omklædningsrum, badefaciliteter og forsamlingslokaler må fortsat ikke være tilgængelige i klubhuse o. lign. Der kan åbnes til toiletter, hvis sundhedsmyndighedernes anvisninger til rengøring kan overholdes, og hvis de kan indrettes således, at kødannelse undgås.

Retningslinjerne kan læses i sin fulde længde her.

DIF har desuden udarbejdet en Q&A, hvor du kan finde svar på en række spørgsmål – hent den her.

Dansk Skytte Union er ved at gennemgå de nye retningslinjer, og såfremt det vurderes nødvendigt, vil der komme en opdateret vejledning for skydesporten. Find de nuværende vejledninger her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »