OL-optakt: Olympic Shooting Centre

on July 29 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Flugtsektionen, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen | by | with Comments Off on OL-optakt: Olympic Shooting Centre

Skydekonkurrencerne ved OL i Rio skal afvikles på Olympic Shooting Centre, der ligger i Deodoro i den nordvestlige del af Rio de Janeiro. Skydebanerne blev bygget i 2007 til de Panamerikanske Lege og ejes af militæret. Skydeanlægget består af en 10m hal med 60 standpladser, en 50m bane med 60 standpladser, en 25m bane med 40 standpladser, en finalebane til riffel og pistol samt tre kombinerede lerduebaner. Ud over skydebanerne er der på anlægget også omklædningsrum, våbenforvaring, forskellige lounger, tørtræningsområde, restaurant og cafe.

Fra OL-byen, der ligger i den sydlige del af Rio, tager det omkring 35 minutter med bus til skydebanen. Normalt er Rio de Janeiro kendt for store trafikale problemer, men under OL har man forsøgt at løse det med specielle ”olympic lanes”, der er en separat vejbane, som kun OL-organisationens køretøjer må bruge.

Sportschef Linda Andersson fik mulighed for at se banerne an under World Cup i Rio (For-OL) i aprilmåned i år. Hun siger om Olympic Shooting Center:

– Skeet-banerne er meget fine med åben baggrund. Der var dog en lille udfordring i og med, at skytterne skulle gå langt fra hvilerummet til monteringsbanen (tørtræningsbanen), som lå mellem bane 1 og 2 for at forberede sig inden en serie. Vi håber på, at de nu har placeret monteringsbanen lige ved hvilerummet, så skytterne kan få de bedste forberedelser inden deres serier.

– Ved For-OL var finalehallen for riffel endnu ikke færdig, så det skal blive spændende at komme til Rio i slutningen af juli og se, hvordan de har bygget den op. En anden ting, som vi heller ikke er helt sikre på, er hvilke vindflag, der vil blive brugt. De der blev anvendte under For-OL var alt for stive, hvilket gjorde, at vindflagene ikke bevægede sig før, der kom rigtig meget vind. De har derfor produceret nye vindflag til OL.

– En af vores udfordringer under For-OL var også, at der ikke var så store områder for hvile, og der var ikke mange borde og stole, så for at sikre en god restitution mellem serier og konkurrencer medbringer vi selv stole til OL. Så er vi sikre på, at vi altid selv kan finde en god og rolig plads, hvor vi kan have den danske lejr. Men alt i alt en rigtig fin skydebane som vores danske skytter ser frem til at komme tilbage til under OL i Rio.

 

Læs meget mere om OL i det nyeste nummer af Skyttebladet:

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »