OL-plads til Danmark

on August 12 | in DSkyU, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on OL-plads til Danmark

Torben Grimmel skød onsdag morgen endnu en OL-plads hjem til Danmark. I disciplinen riffel 50m liggende 60 skud sikrede den erfarne danske skytte sig en 4. plads ved World Cup-stævnet i Gabala, og det udløste samtidigt dansk billet til Rio 2016.

Til pressen: OL-plads til dansk skydning – pressemeddelelse 12-08-2015 – Pressebilleder af Torben Grimmel

Af Susanne Meyerhoff og Niels Pagel

Om præcis et år er der OL i Rio, og det bliver med endnu en dansker på skydebanen. Dagens skydning blev dog uventet svær, fortæller Torben Grimmel:

– Wow, det var en dag med nye udfordringer. Det skal bare ikke være for let. Godt nok er der så godt som styr på madforgiftningen, [som forstyrrede Torben under tirsdagens indledende skydning, red.] og vinden havde også aftaget betydeligt siden i går, men jeg har efterhånden skudt i en del år, og har aldrig prøvet noget lignende til en World cup. Efter blot nogle enkle skud i kvalifikationen, kom solen frem og skinnede mig lige i ansigtet, hvilket den så fortsatte med at gøre i godt og vel 40 skud. Rent praktisk betyder det, at det blev umådeligt svært at se sigtebilledet. Men jeg fik det til at virke og formåede at holde skruen i vandet og endte ud med et hæderligt resultat [en 5. plads, red.] der sendte mig videre til finale.

Torben kvalificerede sig som nr. 5 med 626,7 point fra den indledende skydning – og sammen med ham Kenneth Parr GBR og Tomas Jerabek CZE uden OL-billetten i hus. Så det hele skulle afgøres i finalen.

Her stod det dog allerede klart efter 8 skud, at Torben var sikker på pladsen, da Parr røg ud som første mand.

Undervejs i finalen lå den erfarne skytte fra Skytteklubben DSB/ASF Århus til en sølvmedalje, men marginalerne gik den forkerte vej og mod slutningen trak Emmons (USA) og Jerabek (Tjekkiet) fra og sikrede sig sølv og bronze. Torben Grimmel endte lige udenfor podiet bl.a. slået af den amerikanske OL-guldvinder fra 2004. Vinderen blev russeren Grigoryan Kirill med 209,3 i finalen mod 208,4 fra Emmons.
Om finalen udtaler den glade danske skytte:

– I finalen kan alt jo ske, og desværre blev det ikke til nogen medalje denne gang, men jeg er glad for at sikre Danmark endnu en nationsplads til Rio. Kun en smule metal kunne have gjort dagen i dag bedre. Jeg er både glad og stolt. 

Torben Grimmel har deltaget ved OL fire gange før og vandt sølv ved legene i Sydney i 2000 også i disciplinen 50 meter liggende 60 skud med kaliber 22 riffel.

Flot år for Grimmel
Torben Grimmel ramte allerede formen i april, hvor han skød sig til en bronzemedalje ved World Cuppen i Changwon, Kina. Dengang var han marginaler fra en OL-plads. I dag kom OL-pladsen så i hus.

Danmark til OL
Dansk skydning har med dagens succes tre OL-nationspladser til OL i Rio. Der er tale om nationspladser, hvor der først bliver sat navn på skytten senere. Skytten, der skyder pladsen hjem, er altså endnu ikke sikker på OL-udtagelse.

I september 2014 skød riffelskytten Stine Nielsen den første danske OL-billet hjem, da hun blev nummer 6 i VM-finalen i luftriffel 10m 40 skud i Granada, Spanien. I marts 2015 skød skeetskytten (lerdueskydning) Jesper Hansen en World Cup-sølvmedalje og en OL-billet hjem til Danmark ved World Cuppen i Al Ain, UAE. I dag blev den tredje OL-plads til dansk skydning sikret af Torben Grimmel ved World Cuppen i Gabala, Aserbajdsjan, hvor ni danske skytter i denne uge er i konkurrence, se danskernes program her.

Resultat af finalen ved dagens World Cup, riffel 50m
1. Kirilll Grigoryan (RUS) 209.3 point
2. Matthew Emmons (USA) 208,4
3. Tomas Jerabek (CZE) 186,6
4. Torben Grimmel (DEN) 165,8
5. Ole Kristian Bryhn (NOR) 144,9
6. Fedor Vlasov (RUS) 122,9
7. Michael Mcphail (USA) 102,1
8. Kenneth Parr (GBR) 80,9

Tillykke til Torben og holdet bag og alle andre danske skydeentusiaster, der nu får endnu en dansker at heppe på til OL næste år.

Læs mere på Dansk Skytte Unions Facebook-side og send en hilsen til Torben

Nyhed om finalen på ISSFs hjemmeside (på engelsk)

VIDEO: Se hele finalen på ISSF Livestream her (på engelsk)

Resultater fra finalen på ISSFs resultatside

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »