Ølstykke inspirerer til holdtræning

on February 26 | in Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Ølstykke inspirerer til holdtræning

Stort fremmøde til ATK-inspirationsdag hos en af landets førende foreninger med holdtræning

Skydesportens Aldersrelaterede TræningsKoncept (ATK) vinder frem i mange foreninger og skaber holdtræning og et fællesskab om skydning, der gør det muligt for træneren at lave struktureret træning som rigtigt godt alternativ til serieskydning.

Ølstykke Skytteforening i Nordsjælland afholdt mandag aften ATK-inspirationsdag for 13 trænere fra 5 sjællandske klubber, der deltog, fordi de var nysgerrige for at se, hvordan Ølstykke laver god træning for børn og unge riffelskytter.

Sådan gør Ølstykke: Vejen til toppen
I Ølstykke Skytteforening har holdtræningen sin egen ugedag og går under navnet Vejen til toppen. Det giver særskilt plads til holdtræningen og til på en anden ugedag at have den sædvanlige serieskydning. At være en del af Vejen til toppen koster 500 kr. for indendørssæsonen foruden almindeligt klubkontingent og dækker bl.a. fri ammunition. Der skydes med luftriffel for at sætte fokus på den disciplin, holde ammunitionsudgifterne nede og lette kommunikationen på banerne i kælderen under Toftehøjskolen. Selvom det ikke siger så højt BANG, så er der ikke stille under holdtræning; skytterne skiftes til at vælge en playliste på musikanlægget, og de 13 besøgende mandag aften blev opfordret til at snakke løs og stille spørgsmål efter mantraet om, at det er skytternes opgave med kyndig hjælp fra trænerne at lære at koncentrere sig.

Aftenens skytter talte 2 børn på albuer og med riffelstøtte, 3 unge med albuestøtte og 2 fritstående juniorer. Alle på samme hold, men med forskellige fokuspunkter under træningen, eksempelvis fik de yngste skydesimulatoren Scatt koblet på riflen for via en computer at måle deres indgang på skiven. Andre trak løbende nye opgaver fra et bord med små sedler, f.eks. ”10 skud med fokus på vejrtrækning” – alsidig øvelsesform, der bl.a. også bruges på talentcenteret i Ballerup, hvor Ølstykke har fundet en del af sin inspiration.

Holdtræning bruges i ca. 50 skytteforeninger landet over og på meget forskellig vis.
I Ølstykke er programmet typisk:

  • Fælles velkomst
  • Opvarmning: Husreglen er, at alle som er til stede på skydebanen deltager i opvarmningen, således også de besøgende i aftes.
  • Teknisk træning: Afstemt efter sæsonplanlægningen. Sæsonen er delt ind i den indledende tekniske træningsperiode, konkurrenceforberede periode og slutteligt konkurrencetræning i de sidste uger forud for sæsonens mål: DM.
  • Fysisk træning: I går bød bl.a. på varianter af plankeøvelsen.

Ølstykke kører holdtræning på 3. år/6. sæson og har dermed stor erfaring og dygtige trænere at trække på. Ligesom for 3 år siden er ildsjælenes motivation, at det skal være sjovere at gå til skydning – både for skytten og træneren, og med det udgangspunkt kan alle foreninger gå i gang med nye tiltag, der rækker udover en håndfuld prøveskud og 20 gældende.

Holdtræning i din forening
Alle foreninger kan få succes med den kollektive træningsform. Dansk Skytte Union anbefaler at tage udgangspunkt i anbefalingerne i ATK-bogen og Træner 1-uddannelsen, eventuelt kan senere bygges på med Træner 2-uddannelsen. Begge træneruddannelser har et modul om holdtræning.

ATK-bogens 2018-udgave har et helt kapitel om holdtræning og giver disse tips til en indledende drøftelse i klubledelsen/trænergruppen:
Tryk på billedet for stor udgave

Ølstykke Skytteforening afsluttede i 2017 ATK-certificeringen sammen med 8 andre klubber. Gennem et særligt tilskud fra Team Danmark forløb certificeringen over 3 år og bød bl.a. på gratis uddannelse for de involverede klubber.

Læs mere om ATK-bogen her. Find dit næste trænerkursus i kalenderen og læs beskrivelse af vores træneruddannelserne her.

Spørgsmål til holdtræning, uddannelse og træningskultur kan rettes til udviklingskonsulenten.

Tak til Ølstykke og aftenens trænere Nikolaj, David og Louise for igen at åbne dørene og inspirere andre trænere, der også vil have endnu mere ud af skydesporten.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »