Optakt med Golding: Over 100 til Scandinavian Open

on May 31 | in FLUGTNYHEDER, Nyheder | by | with Comments Off on Optakt med Golding: Over 100 til Scandinavian Open

Årets største skeetstævne skydes denne weekend.
27. udgave af Scandinavian Open afholdes i Jetsmark Sogns Jagtforening langt mod nord i det jyske denne weekend. Deltagerne kommer fra Danmark, Sverige, Norge, Færøerne, Island, Grønland og Estland.

Stævnearrangør Anders Golding fortæller om det særlige ved årets stævne:
– Det er deltagerne. Vi kommer over 100 mand, og det er rigtigt mange år siden, det er sket i skeet. Vi har været helt oppe på 127 forhåndstilmeldte, men lander på ca. 110 skytter. Vi har bygget en ekstra bane for at kunne rumme alle. Det er en midlertidig bane lavet som samlesæt, der nemt kan bygges op og pilles ned og med lejede maskiner, men skytterne vil ikke mærke nogen forskel på banerne.

Billedet herover viser den nye bane 3. Tak til Mia Lund Leed for billedet.

Gode præmier men ikke kun til de bedste
Anders Golding lægger vægt på de gode præmier som en væsentlig årsag til de mange deltagere, men han understreger også, at præmierne ikke kun går til den absolutte top.

– Der er 3 rækker: Elite, A og B. Der er de samme præmier i alle 3 rækker. Der er ingen junior- og damerække, men dog præmie til den bedste junior og dame. I år har vi præmier for i alt 78.000 kr. Førstepræmien er et Winchester haglgevær. Mindste præmie er tøj til en værdi af 1.700 kr.

Desuden gives gavekort på 2.000 kr. som lodtrækningspræmie, og i Jetsmark kan den samme person ikke vinde 2 præmier. Som noget nyt i år er der også en Oldboys-række.

Det sociale og bredden en vigtig årsag til succes
– Til stævnet har vi det godt socialt. Vi griller helstegt pattegris lørdag aften i et stort telt ude på banen. Vi har altid haft rigtigt gode præmier og godt sammenhold. Nogle skytter har deltaget 25 år i træk. Alle er lige, når de kommer op til os. Vi forfordeler ikke eliten.

Tips til stævnearrangører
På spørgsmålet om, hvilke tips Anders Golding vil give videre til andre stævnearrangører, der ønsker at skabe et succesfuldt stævne, siger han:
– De skal tænke på bredden, og så skal det være hyggeligt, det er meget vigtigt. Det er bredden, vi lever på. Bredden skaber mulighed for gode præmier. Klubben har bygget stævnet op gennem 27 år, også når der har været kriser. Deltagerne ved, hvad de kommer til, ingen føler sig snydt.

Årets favoritter til sejren
Anders Golding peger især på 4 favoritter til årets sejr. Den norske viceeuropamester Erik Watndal, nordmandens banemand fra det europæiske mesterskab i Østrig den danske europamester Jesper Hansen samt Emil Petersen og Johan Birklykke, der begge til daglig træner på banen i Jetsmark. Watndal har sejret 3 gange ved Scandinavian Open senest i 2006, mens Emil Petersen og Jesper Hansen har mere nylige sejre i bagagen fra henholdsvis 2016 og 2017.

Højsæson for grand prixer
Scandinavian Open er kun starten på en travl juni måned for landets skeetskytter. 15.-16. er der grand prix i København, 22.-23. er det Århus tur til at indbyde til stort stævne  og juni måned rundes af med første undervisningsdag på et nyt skeetkursus.

Artikelserie om Det gode stævne
Dansk Skytte Union ønsker flere gode og store stævner og sætter som del af vores strategiaftale med Danmark Idrætsforbund fokus på, hvordan gode stævneoplevelser kan skabe endnu større glæde ved skydesporten.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »