Flugtskydning

Passer dit våben? Nyt kursus for flugtskytter

on March 22 | in FLUGTNYHEDER, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Passer dit våben? Nyt kursus for flugtskytter

God premiere på helt nyt kursus om våbentilpasning

– Som både instruktør og habil skytte gik jeg derfra med nye redskaber og viden. Kursusdelen med personlige skydeteknikker gav mig indsigt i nye skydestillinger, som jeg allerede har taget i brug, og det må jeg sige, det er ikke nemt at lære gamle ræve nye tricks, men det lykkedes I med. Desuden så var ”valg af våben samt tilpasning” meget interessant – da jeg vil bruge dette i mit arbejde med nye skytter.

Fortæller en af deltagerne på det første våbentekniske kursus for flugtskytter, der netop er afholdt. Deltageren fortsætter:

– Jeg vil klart anbefale jeres våbentekniske kursus til både gamle ræve og nye skytter, da jeres indhold er relevant både på skydebanen, men også i form af valg af våben samt skydeteknikker.
Endnu engang tak for en berigende aften.

Kurset blev afholdt i Hvidebæk Jagtforening nær Kalundborg og havde deltagere fra fem sjællandske klubber. Tak til Hvidebæk for værtsskabet, der også kastede to nye medlemmer af sig til klubben.

Lær på det våbentekniske skyttekursus for flugtskytter blandt andet om:

  • Valg af våben
  • Skæftetyper
  • Montering (anslag)
  • Tilpasning af våben
  • Medbring eget våben, hvis haves, og få testet om det passer

Kurset tager 3 timer og kan afholdes på hverdagsaften i klubhuset.

Våbenteknisk kursus er for alle
Deltagerevalueringen fra det første kursus viser, at både erfarne skytter og kommende skytter, der endnu ikke har købt eget våben kan få udbytte af kurset. Oplagt målgruppe er:

  • Personer der netop har taget jagttegn, men endnu ikke har købt eget våben eller bestået haglskydeprøven
  • Våbenejere der er på udkig efter nyt våben, men vil lære mere om tilpasning af våben for at købe det rette
  • Instruktører, som vil vide mere om våbentilpasning for at hjælpe nye skytter til rigtigt indkøb første gang
  • Nysgerrige skytter og frivillige, uanset alder og erfaring

Som noget helt nyt er kurset også åbent for skytter, der ikke er medlem af en forening under Dansk Skytte Union. Prisen er 250 kr. for medlemmer og ikke-medlemmer under 24 år. Skytter over 24 år, der ikke er medlem betaler 375 kr. Forud for det første kursus forlød det, at nogle ikke ønskede at deltage pga. prisen. Tilbagemeldingen fra deltagerne var dog positiv og med enighed om, at kurset er prisen værd, og at et par hundrede kroner er godt givet ud for at få nyttig viden om at købe et gevær, der passer.

Positive tilbagemeldinger fra deltagerne
Udpluk af evalueringer fra deltagerne:

– Tak for et godt kursus, jeg synes det var lærerigt, og især satte jeg pris på de praktiske øvelser, som man kan tage med hjem og arbejde videre på, og som er dem der forhåbentlig gør, at man kommer til at skyde bedre i fremtiden. Det var det, jeg primært kom for, for at få nogle teknikker til at blive en bedre skytte og selvfølgelig også for at sikre mig, at udgangspunktet i mit udstyr passede til mig. Så alt i alt super godt og lærerigt, og det brænder meget igennem, hvor passioneret Michael [underviseren] er, og hvor meget han ved.

– Jeg syntes, det var rigtig godt. Michael ved tydeligvis en masse, og han formidler det rigtig godt. Vi var en meget blandet gruppe, der deltog, og jeg tror, alle fik noget ud af det. Personligt fik jeg indsigt i og værktøjer til at hjælpe andre med våbentilpasning, gennemgang af min egen skyders pasning og gode råd til tørtræning.

Aftenens underviser og hovedarkitekt bag den nye uddannelse, Michael Hansen, siger om verdenspremieren:
– Jeg var rigtig positiv over deres entusiasme over kurset. Der var en god dialog, og deltagerne var gode til at byde ind med relevante spørgsmål, der gav anledning til en god snak om, hvad man gør som flugtskytte og ikke gør.

Våbenteknisk kursus i din forening
Kurset kan afholdes i alle foreninger og kræver blot 3 timers brug af klubhuset f.eks. på en hverdagsaften. Der skal ikke skydes.

Bestil et kursus eller få besked om næste kursus i dit lokalområde ved at kontakte Dansk Skytte Unions udviklingskonsulent, Niels, niels.pagel.jensen@skytteunion.dk tlf. 60958241.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »