OPTAGELSE

on December 11 by


Pistolsektionen har med henblik på udvikling af skytter til elitegruppen under Dansk Skytte Union oprettet 1 landshold:

Juniorlandsholdet 2018

Juniorskytter i alderen 14-20 år,

Ny-senior skytter. Der er mulighed for at skytter op til 24 år kan ansøge om at komme med på holdet.  Der vil blive lagt vægt på, at det er skytter som tidligere har været til EM/VM, men som lige har brug for et par års træning mere, før de er klar til elitesatsning.

Landsholdet består af ungdoms- og juniorskytter, der skyder med én hånd fritstående, som har talent og er dedikeret for træning, som er motiveret for udvikling og som kan deltage i et antal samlinger og observations træninger.

 

Pistolsektionens træner planlægger disse samlinger, hvor øvrige trænere kan indgå i arbejdet. Der må påregnes en del egenbetaling.

Skytternes klubtrænere tilstræbes medtaget. Skytternes evne til at tilegne sig ny viden og være parate til at lytte og følge en træners anvisninger vil også være et vurderingsgrundlag for at kunne deltage på bruttoholdet.

Der skal som minimum ydes ca. 14 timers skydesportsrelateret træning pr. uge, hvor teknisk, fysisk og mentaltræning indgår.

De tekniske elementer skal læres og derefter finpudses. Her vil der være tale om et samarbejde med klub/talentcentertræneren og sektionens træner/ansvarlige.

Det skytterne får læring om på bruttoholdet er teknisk træning, fysisk træning og mental træning.

Fokus for bruttoholdet i 2018/2019 er de tekniske elementer i præcisionskydning. De er grundlaget for indlæringen. Træningen i gruppen bygges op om ATK, som med udgangspunkt i de grundlæggende principper tilpasses den enkeltes fysiske niveau, således at skytten hele tiden får det maksimale udbytte af træningen fra “leg til landshold”.

Krav til skytterne:

  • Ved første samling skal fysisk test bestås – hvis ikke, ingen udtagelse til internationale stævner før re-test er bestået.
  • Mødepligt til samlinger – ved mere end 1 afbud vil der være egenbetaling til int. stævner (her ses bort fra”ny-senior” da de også kan have samlinger med elitegruppen samtidig.
  • Man skal deltage til DM og udtagelsesskydninger (I deres discipliner)
  • Man  skal være tilknyttet et Talent-center, for at blive optaget.

 

Fysiske krav
Vi har valgt at indføre fysiske krav for at blive optaget på landsholdet. Begrundelsen er, at vi desværre oplever, at mange af vores skytter får overbelastningsskader på grund af det høje timeantal på skydebanen, som er nødvendigt for at nå langt i sporten. Desværre oplever vi, at skytter ikke prioriterer deres fysiske træning, selvom den er vigtig, så de kan undgå overbelastningsskader.

Man skal score 28 point for at blive optaget på landsholdet. Man skal minimum have 2 point i hver af øvelserne 1, 2 og 3.

Fysisk test for landshold i Pistolsektionen – piger/damer

Fysisk test for landshold i Pistolsektionen – drenge/herrer

 

Ansøg inden 22. oktober 2018
Er du interesseret i at komme på landsholdet, så send en ansøgning til Michael K Barnes på pistol.traener@gmail.com

Såfremt man ansøger, skal man være klar over at den først træningssamling er den 3.-4. november 2018 i Brøndby.

Ansøgningsskema – Juniorlandsholdet

Comments are closed.