OPTAGELSE

on December 11 by

Juniorlandsholdet består af ungdoms- og juniorskytter, der skyder med én hånd fritstående, som har talent og er dedikeret for træning, som er motiveret for udvikling og som kan deltage i et antal samlinger og observations træninger. Juniorskytterne er i alderen 14-20 år. Derudover er det fra 2019 muligt for skytter op til 24 år (ny-senior skytter) at ansøge om at komme med på holdet.  Der vil blive lagt vægt på, at det er skytter som tidligere har været til EM/VM, men som lige har brug for et par års træning mere, før de er klar til en elitesatsning.

Det forventes, at skytter på juniorlandsholdet som minimum træner ca. 14 timers skydesportsrelateret træning om ugen, hvor teknisk, fysisk og mentaltræning indgår. Derudover vil en del af vurderingsgrundlaget for optagelse på juniorlandsholdet være skyttens evne til at tilegne sig ny viden og være parate til at lytte og følge en træners anvisninger.

 

Krav til skytterne:

  • Ved første samling skal fysisk test bestås – hvis ikke, ingen udtagelse til internationale stævner før re-test er bestået.
  • Mødepligt til samlinger – ved mere end et afbud vil der være egenbetaling til internationale stævner (her ses bort fra”ny-senior”, da de også kan have samlinger med elitegruppen samtidig).
  • Man skal deltage ved DM og udtagelsesskydninger (i skytten respektive discipliner).
  • Man  skal være tilknyttet et talentcenter for at blive optaget.

 

Fysiske krav
Der er indført fysiske krav for at blive optaget på landsholdet. Begrundelsen er, at sektionen desværre oplever, at mange skytter får overbelastningsskader på grund af det høje timeantal på skydebanen, som er nødvendigt for at nå langt i sporten. Derfor lægger Pistolsektionen vægt på, at skytterne på juniorlandsholdet prioriterer den fysiske træning.

Skytten skal score 28 point for at blive optaget på juniorlandsholdet. Skytten skal desuden have minimum 2 point i hver af øvelserne 1, 2 og 3.

Fysisk test for landshold i Pistolsektionen – piger/damer

Fysisk test for landshold i Pistolsektionen – drenge/herrer

 

Egenbetaling
Hver skytte betaler 4.000 kr. om året i egenbetaling for at være en del af juniorlandsholdet. Der kan forekomme yderligere egenbetaling.

 

Ansøgning
Der åbnes for ansøgninger til juniorlandsholdet årligt – normalt i løbet af efteråret.

 

Comments are closed.