Procedurefejl ved DM i Skeet 2020

on October 6 | in FLUGTNYHEDER, Flugtsektionen, Nyheder | by | with Comments Off on Procedurefejl ved DM i Skeet 2020

Af Tania Merkel Jensen

Under dette års DM i Skeet blev der desværre begået flere fejl, som jury og stævneledelse efterfølgende har redegjort for og fremlagt for unionens aktivitetsudvalg og dommerudvalg. Begge udvalg har tilsluttet sig juryens beslutning.

DM blev skudt efter ISSF-reglementet og da der efter indledende skydning var pointlighed i seniorrækken, afviklede stævneledelsen, efter ISSF-reglerne, shoot-off. Da det var de tre samme skytter, som i seniorrækken også skulle skyde om rækkefølgen i DIF-finalen blev det besluttet, at shoot-off gjaldt både medaljeplacering samt rækkefølgen i DIF-finalen.

Shoot-off blev vundet af David Scheurer, som dermed vandt bronze i seniorrækken.

Ved præmieoverrækkelsen blev der protesteret med besked om at countback-reglen var gældende og altså ikke den afviklede shoot-off. Der opstod tumult og uenighed, som resulterede i at unionens bronzemedalje i seniorrækken blev tildelt den forkerte skytte.

Jury og stævneledelse trådte efterfølgende sammen for at afklare, hvorvidt der var begået fejl.

 

Jury og stævneledelse var ikke fejlfrie

DIF-mesterskab og unionsmesterskab afvikles i samme skydning og der findes ikke lignende ISSF-skydninger, hvorfor det ikke fremgår af ISSF-reglementet, hvorvidt der skulle have været afviklet to shoot-offs i stedet for én. Uanset om det skytterne var informeret eller ej, kunne bronzemedaljen i herrerækken efter ISSF-reglementet ikke tildeles efter countback, men udelukkende efter shoot-off.

Stævneleder burde også i situationen have fastholdt beslutningen om, at juryen skulle samles og juryen skulle have opkrævet 500 kr. for protesten, såfremt denne skulle behandles.

Vi er i skeetsektionen virkelig kede af forløbet og vi ønsker at gøre alt rigtig – men vi må også erkende, at vi som frivillige ledere ikke er perfekte – når der opstår situationer som denne er det næstbedste og det rigtige at gå gennemgå forløbet og rette fejl, hvis sådanne konstateres.

Vi har alle lært af forløbet og vil hjælpes ad med at sikre at undgå fejl i fremtiden.

Til sidst vil vi gerne ønske David stort tillykke med bronzemedaljen – sejt at du kan kæmpe mod de hårde drenge. Medalje og diplom overrækkes til David i nærmeste fremtid.

Læs juryens redegørelse

Læs aktivitetsudvalgets svar

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »