Resultater fra junior-VM i Suhl

on June 27 | in Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Resultater fra junior-VM i Suhl

De danske skytter har alle skudt deres individuelle konkurrencer ved junior-VM i Suhl, hvor bedste resultat blev en 17. plads.

På damejuniorsiden var Josefine Laursen, Anna Skade Nielsen og Christinna Herskind med på 10 meter. Her sluttede Anna Skade Nielsen som bedste dansker med 415,6 point og en 17. plads. Christinna Herskind blev samlet nr. 40 med 412,8 point, mens Josefine Laursen med 409,5 point sluttede som nr. 70. Det rakte til en 13. plads i holdkonkurrencen.

Landstræner Anni Bissø var efterfølgende imponeret over sine unge skytter:
– Vi stiller med et ret ungt hold, hvor det for pigernes vedkommende er første mesterskab. Josefine kæmper med højden og kommer lidt skidt fra start. Vi får det korrigeret i midten af skydningen, og tempoet kommer op, så hun har en god afslutning. Christinna har en meget flot skydning, hvor dårligste 9’er er 9,8, men hun mangler “dybe” 10’ere.  Det var imponerende, hvordan hun som debutant stod med en OL-guldvinder på den ene side og en verdensrekordholder på den anden side og klarede det utroligt godt, fortæller Anni Bissø.

– Anna skød en næsten 100 % disciplineret skydning, men har fire mindre gode skud. Vi har arbejdet meget med starten af skydningen, og det kommer hun rigtig godt ud af ved at holde hovedet koldt, og så har hun en verdensklasseafslutning med 105,8. Når vi ser på dem, der skyder omkring 420, så er det simpelthen 100 % det, der skal til i hele skydningen, så vi er der snart, siger landstræneren om Anna Skade Nielsens skydning.

Selv var den unge debutant glad for især sin afslutning, selvom hun kæmpede undervejs:
– Banerne her i Suhl er super gode i forhold til lys og gulv, dog er der ingen udluftning og med 200 mennesker inde i hallen, bliver det lidt varmt, og det var blandt andet noget, jeg kæmpede en del med. Jeg startede ikke så godt, hvilket skyldes nervøsitet og den meget tunge luft. Jeg synes ellers, at jeg fulgte min plan, men skuddene var bare ikke helt det, jeg følte, og jeg besluttede derfor bare at skyde på tiden, så jeg kom ind i en rigtig god rytme. Derfor sluttede jeg også bedre, end jeg startede, fortæller Anna Skade Nielsen.

Hos herrejuniorerne var Nicklas Kildehøj og Mikkel Damholt Hansen de danske repræsentanter. Begge skød med på 10 meter, hvor Nicklas Kildehøj sluttede som nr. 70 med 613,2 point, mens Mikkel Damholt Hansen blev nr. 57 med 616,1 point.

Landstræneren fortalte efter skydningen at begge skytter havde haft lidt udfordringer at kæmpe med:
– Nicklas har kæmpet meget med stillingen siden EM og gør det stadig. Han har rigtig mange gode skud men desværre også for mange, der ikke er gode nok. Jeg er overbevist om, at når vi får løst problemet, så er han tilbage på verdensklasseniveau. Da Mikkel også skal skyde 3×40, har det ikke været muligt for ham at træne 100 % luft, hvilket helt sikkert har haft indflydelse på resultatet. Den sikkerhed han viser ved “topform” tager lidt tid at finde i skydningen, ligesom følelsen af forskellen på at skyde bare 10’ere eller en “dyb” 10’er ikke er der. Så han mangler derfor flere af de “dybe” 10’ere for at være med, der hvor det tæller, lyder det fra Anni Bissø.

På 50 meter rykkede Mikkel Damholt lidt tættere på de sjove placeringer, da han med 1151 point blev nr. 32. Han var rigtig stærk på de stående, mens landstræneren ser muligheder for forbedringer på især de liggende:
– I knælende er det acceptabelt. Der er mange skud, der sidder lige udenfor 10´eren, og Mikkel formår alligevel at holde hovedet koldt. Liggende var mindre godt. Han har problemer med højden og skyder skiftevis høje og lave skud og mister derfor lidt overblikket over, hvor han er på skiven. Stående er han blandt de allerbedste og viser en god disciplin. 10 point mere i liggende ville nemt være muligt, inden han skal skyde EM i Baku om en måned, slutter Anni Bissø.

Onsdag skydes der som et test event en mix-konkurrence på 10 meter, hvor også Danmark er med. Se alle resultater fra junior-VM i Suhl her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »