Riffel: Et mere end godkendt EM

on July 30 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Riffel: Et mere end godkendt EM

EM er slut for riffelskytterne, og det er tid til at gøre status. Det blev til to finaler samt en 10., 12. og 17. plads som bedste resultater, og det er et absolut godkendt EM for de danske skytter.

Sportschef Linda Andersson var meget begejstret for sine atleters præstationer i Baku:
– Jeg synes, det er gået godt ved dette EM, og flere af skytterne har opfyldt deres individuelle målsætninger. Riffelskytterne har gjort det rigtig godt, og jeg er meget tilfreds med deres præstationer, siger Linda Andersson.

Det har ved dette EM været hele elleve riffelskytter afsted. Formand for Riffelsektionen, Anders Sode, har været med til at udtage riffelskytterne, og han var også glad for at se, at skytterne kunne levere varen:
– Jeg er overordnet super godt tilfreds, og jeg synes, vi har opnået det, vi skulle. Når man sender et stort hold afsted, vil nogle altid gøre det rigtig godt og nogle mindre godt. Stines præstation var rigtig flot, og Rikke bliver nr. 12, så det er rigtig godt. Men også hos herrerne, hvor de kæmper meget med vejret på helmatchen, bliver Esben nr. 17, så det er nogle rigtig gode placeringer, fortæller Anders Sode og fortsætter:

– Også hos juniorerne gjorde Sebastian det rigtig godt, han var tæt på at komme i finalen. En god skydning af ham, og det er noget, der giver lidt mod for fremtiden. Men selvfølgelig også Mikkel som blev nr. fire i kvalifikationen og kom i den EM-finale. Det er noget, der giver masser af erfaring fremover.

Anders Sode er med ved EM som observatør for skydeudvalget, der har ansvaret for elitesatsningen og det tætte samarbejde med sportschefen. Han har under EM også studeret de andre nationer, og her bed han især mærke i én ting:
– Når man går rundt og snakker med de andre nationer, så kan man høre, at hos dem bliver der brugt rigtig mange træningstimer. Hos de voksne skytter snakker vi stort set fuldtidsprofessionelle skytter. Vi skal måske ikke op på det niveau, hvor man kan leve af det, for det kommer vi nok aldrig i Danmark, men vi skal nok tænke lidt anderledes, og der skal i hvert fald meget mere fokus på kvaliteten af træningen.

– Men det er egentlig også med de unge mennesker som f.eks. Norge, der gør det rigtig godt på ungdomssiden. De træner 20-25 timer om ugen, og det er noget af et skridt op i forhold til hvad nogle af vores skytter træner. Så det er noget, vi skal have kigget på, om vi kan nå op på flere træningstimer, slutter Anders sode.

Find alle resultater fra EM i Baku her.

Ved EM mangler nu kun de danske skeetskytter at komme i aktion. De skyder mandag og tirsdag, begge dage fra kl. 07.00.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »