OPTAGELSE

on November 9 by

Juniorlandsholdet er for de bedste juniorskytter i landet i alderen 14-20 år. Derudover er det fra 2019 muligt for skytter op til 24 år (ny-senior skytter) at ansøge om at komme med på holdet.  Der vil blive lagt vægt på, at det er skytter som tidligere har været til EM/VM, men som lige har brug for et par års træning mere, før de er klar til en elitesatsning.

 

Krav til skytterne:

  • Ved første samling skal fysisk test bestås – hvis ikke, ingen udtagelse til internationale stævner før re-test er bestået.
  • Mødepligt til samlinger – ved mere end et afbud vil der være egenbetaling til internationale stævner (her ses bort fra”ny-senior”, da de også kan have samlinger med elitegruppen samtidig).
  • Man skal deltage ved DM og udtagelsesskydninger (i skyttens respektive discipliner).
  • Man skal være tilknyttet et af Dansk Skytte Unions talentcentre for at blive optaget.

 

Fysiske krav
Der er indført fysiske krav for at blive optaget på juniorlandsholdet. Begrundelsen er, at sektionen desværre oplever, at mange skytter får overbelastningsskader på grund af det høje timeantal på skydebanen, som er nødvendigt for at nå langt i sporten. Derfor lægger Riffelsektionen vægt på, at skytterne på juniorlandsholdet prioriterer den fysiske træning.

Skytten skal score 28 point for at blive optaget på juniorlandsholdet. Skytten skal desuden have minimum 2 point i hver af øvelserne 1, 2 og 3.

Fysisk test for landshold i Riffelsektionen – piger/damer

Fysisk test for landshold i Riffelsektionen – drenge/herrer

 

Egenbetaling
Hver skytte betaler 4.000 kr. om året i egenbetaling for at være en del af juniorlandsholdet. Der kan forekomme yderligere egenbetaling.

 

Ansøgning
Der åbnes for ansøgninger til juniorlandsholdet årligt – normalt i løbet af efteråret.

 

 

Comments are closed.