Riffellandshold hjemme fra vigtig træningslejr i Israel

on November 29 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Riffellandshold hjemme fra vigtig træningslejr i Israel

Det danske riffellandshold er netop kommet hjem fra en ugelang 50m træningslejr i den israelske by Tel Aviv.

Det blev en glimrende træningslejr for riffellandsholdet, hvor der både var intensiv skydetræning og mulighed for at udforske kulturen i Israel.

Sportschef i Dansk Skytte Union Linda Andersson og riffellandstræner Anne Grethe Jeppesen ønskede at få riffelskytterne på træningslejr i udlandet for at være klar til de første World Cup-stævner i 2019, der allerede finder sted i februar. Og der var ikke så mange steder at vælge i mellem.

– Hvis man skal skyde udendørs i november, er der ikke så mange steder at rejse til. Der er få skydebaner syd for Alperne, hvor der er varmt nok. Det er der eksempelvis ikke i Portugal. Du kan tage til Qatar eller Dubai forude Tel Aviv. Jeg har været i Israel med landshold to gange før, så jeg kendte både stedet og banen, og jeg vidste, der var varmt nok i november, fortæller Anne Grethe Jeppesen.

Med 24 grader i Tel Aviv var det naturligvis behageligt, med det var også god erfaring til nogle af de kommende skydninger i 2019, hvor forholdene kan minde om dem, der var under træningslejren.

Anne Grethe Jeppesen ville nemlig gerne have haft fokus på det taktiske element i at træne med vind på banen, men det gik ikke helt som forventet.

– Man kan sige, at vi var heldige med vejret, for det var trods alt 24 grader, men vi var faktisk også lidt uheldige. Der var vindstille i fem-seks dage, så vi fik mindre træning med vind end forventet. Så fik vi lagt mere fokus på noget af det tekniske i stedet.

For til trods for den manglende vind, var der en del områder, riffelskytterne fik lov til at træne under den ugelange lejr. Nogle af skytterne har haft gode erfaringer med skydesimulatoren Scatt, som holdet derfor fik introduceret og lært at bruge effektivt.

Der blev brugt kræfter på, at skytterne udvikler deres selvstændighed og tager mere ansvar for deres respektive selvtræning. Og derudover havde Anne Grethe Jeppesen fokus på det, hun kalder ’den indre skydestilling’.

– Vi prøver at få skytterne til at træne deres indre ro sammen med deres skydestilling. ’Hvordan tænker jeg, når jeg skyder? Hvilken ro har jeg? Hvilken afstand har jeg?’ Den indre skydestilling har vi fordybet os meget i, siger landstræneren og fortsætter:

– Det er der, vi kan vokse til at blive virkelig dygtige 50 meter skytter. Det er ikke en selvfølgelig, at det spiller sammen – i hvert fald ikke i de knælende og stående skydninger. Det handlede meget om at få detaljerne på plads og blive bevidste om den træning, der skal til.

Vinteren over kommer riffelskytterne til også at skyde en del på 10 meter, hvor der i løbet ad december og januar er udtagelsesskydninger til EM.

Anne Grethe Jeppesen arbejder dog på, at der også kommer til at være en del fokus på 50 meter-distancen vinteren over, så de ikke halter efter i starten af World Cup-sæsonen.

– I den grad, det er muligt og nødvendigt, vil jeg lægge vægt på, at der bliver trænet 50 meter indendørs. Vi kan ikke starte op i marts, det er for sent. Derfor er det for eksempel vigtigt med 50 meter-konkurrencerne i Aarhus. De stævner må ikke forsvinde på grund af for få deltagere. Indendørskonkurrencerne er vigtige for landsholdsskytterne, så det er vigtigt, at der bliver ved med at komme mange skytter til de stævne, forklarer hun.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »