Rikke Mæng bliver nr. 4 ved World Cup

on March 20 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Rikke Mæng bliver nr. 4 ved World Cup

De danske farver var flot repræsenteret allerede på den første finaledag ved World Cup i New Delhi, da Rikke Mæng skød finale på riffel 10 meter. Hun kæmpede hele vejen med om medaljerne, men danskerens skæbne blev afgjort på sidste skud, og efter en flot fight forlod Rikke Mæng 10 meter-finalen på den ærgerlige 4. plads.

– Jeg er så glad og mega stolt over min finale i dag. Jeg er selvfølgelig træt af, at det ikke blev til en medalje, når man er så tæt på. Men hold nu op det var fantastisk at stå i en World Cup-finale igen, fortæller Rikke Mæng, der senest var i en World Cup-finale i München i 2018.

Fjerdepladsen var samme placering, som hun havde kæmpet sig til i kvalifikationen, hvor hun leverede et flot resultat med 628,8 point. Rikke Mæng fortalte følgende om sin indledende skydning, der også havde et ekstra udfordrende element, man ikke kan forberede sig på i Danmark:

– Det blevet en lidt blandet skydning, hvor jeg havde en god start, herefter blev de lidt tynde, og så fik jeg en god serie igen. I min 4. serie blev vi også kort forstyrret af nogle aber, som havde forvildet sig ind på skydebanen, berettet Rikke Mæng, der dog ikke lod sig påvirke af forstyrrelsen men derimod skød en rekordserie:

– Men jeg fandt hurtigt tilbage i min proces og skød den bedste serie, jeg nogensinde har skudt til et stævne, 107,0. I mine sidste to serier blev 10’erne lidt tynde igen, men jeg fandt nogle gode dybe 10’er frem til sidst. I de sidste fem skud er min puls på 180, og det kan man se i det sidste skud, som desværre blev en høj 9’er. Men jeg er super godt tilfreds med min indsats, og at jeg kan have dette niveau efter et års pause uden de store konkurrencer, fortæller Rikke Mæng.

Ny holdkonkurrence og dansk rekord

World Cup i New Delhi er den første for riffel- og pistolskytterne i halvandet år, da hele 2020-sæsonen blev aflyst pga. COVID-19. Og der er da også helt nye konkurrencer på programmet. I denne sæson skyder man også holdkonkurrencer ved World Cups, og her deltager Rikke Mæng, Stine Nielsen og Anna Skade på 10 meter, når de skyder semifinale søndag.

Anna Skade og Stine Nielsen skød henholdsvis 626,3 (nr. 15) og 625,6 (nr. 18) i den individuelle konkurrence. Med de flotte resultater sætter damerne faktisk en solid dansk rekord på 1880,7 – det er en forbedring på hele 17,9 point fra den tidligere rekord.

Anna Skade fortalte efterfølgende om sin konkurrence, og hvordan hun har været udfordret på det sidste:

– Jeg har haft en del problemer med min hånd de seneste måneder, og det går bedre, men det er langt fra perfekt. Jeg kunne tydeligt mærke, at det har påvirket min skydning, at jeg har trænet mindre og anderledes siden midten af december. Det gav mig rigtig mange udfordringer, men jeg synes, jeg gjorde, hvad jeg kunne og har rigtig mange gode 10’ere, men resultatet er ikke højere, da der kommer for mange fejl desværre. Men det er ikke et dårligt resultat, og jeg kæmpede alt hvad jeg kunne og er super glad for min 15. plads. Og så glæder jeg mig helt vildt til på søndag, hvor vi skyder holdkonkurrencen, fortæller Anne Skade.

Stine Nielsen skød 625,6, og havde blandede følelser efter konkurrencen:

– Jeg er både glad og pisse sur og vred. Men hvis man skal starte med det positive, så var det fedt at være i gang igen med konkurrencer i udlandet og skyde mod verdens bedste skytter igen efter så lang tid. Jeg er taknemlig for at WC i Indien blev til noget, nu hvor der har været så meget, der er blevet slettet fra kalenderen. Det negative er ikke værd at skrive om, men jeg skal evaluere det og finde frem til en plan, som jeg kan arbejde videre med. Og til slut kæmpe tillykke til Rikke med finalen, siger Stine Nielsen.

Alle resultater fra damernes konkurrence kan ses her.

Programmet

Der er masser af dansk deltagelse ved World Cuppen i New Delhi de kommende dage. Programmet ser således ud:

20. marts
04.30 Skeet herre Kvalifikation, dag 1 Jesper Hansen, Mikkel Petersen
10.15 Pistol 10m herre Kvalifikation Frederik Larsen
14.30 Pistol 10m herre Finale Frederik Larsen
21. marts
04.15 Riffel 10m dame Hold semifinale Rikke Mæng, Stine Nielsen, Anna Skade
04.30 Skeet herre Kvalifikation, dag 2 Jesper Hansen, Mikkel Petersen
06.45 Riffel 10m dame Hold, finale
12.30 Skeet herre Finale
23. marts
07.45 Riffel 50m herre Kvalifikation Steffen Olsen
24. marts
05.00 Riffel 50m herre Finale
06.45 Riffel 50m dame Kvalifikation Rikke Mæng, Stine Nielsen
11.00 Riffel 50m dame Finale

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »