Rikke Mæng vinder World Cup-bronze

on May 24 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Rikke Mæng vinder World Cup-bronze

Torsdag vandt Rikke Mæng sin første World Cup-medalje, da hun i damernes riffelkonkurrence på 10 meter skød sig til en podieplads i en tæt finale.

Rikke Mæng fra Trehøje Skytteforening havde skudt sig i finalen med 631,3 point i den indledende skydning. Det var ikke kun nok til at sikre hende en finaleplads – det var samtidig ny europarekord. En rekord hun i øvrigt snuppede fra danske Stine Nielsen.

I finalen lagde Rikke Mæng stærkt ud med en 10.9’er, og i størstedelen af finalen kæmpede hun for at holde sig på fjerdepladsen. En stor fejl fra den førende skytte, Indiens Apurvi Chandela, i sjettesidste skud åbnede dog finalen fuldstændigt op, og pludselig var Rikke Mæng i top tre. Her var marginalerne dog ikke på danskerens side, og hun måtte se sig slået med 0,1 point på det afgørende skud.

Rikke Mænge var naturligvis også rigtig stolt over sin første World Cup-medalje:

– Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg har kæmpet for at komme i den her finale så mange gang nu, og nu stod jeg der endelig.

– I finalen var det om at finde kræfterne og gå ind og have det sjovt, men jeg var virkelig nervøs, inden jeg skulle i kamp. Men da jeg først kom ind og stod der, nød jeg virkelig bare hvert øjeblik. Og at det lykkedes at tage en medalje er for vildt, sagde en meget glad Rikke Mæng.

Også Stine Nielsen og Stephanie Grundsøe deltog i dagens konkurrence. Stine Nielsen blev nummer 60 med 622,6 point. 18-årige Stephanie Grundsøe blev samlet nummer 17 med imponerende 627,7 point, i det der var hendes World Cup-debut. Der var også rosende ord til den unge skytte fra bronzevinderen:

– Jeg er nødt til også at rose Stephanie. Det er utroligt flot at levere sådan en præstation ved sin først World Cup. Stor respekt, sluttede Rikke Mæng.

Finalen blev vundet af Lin Ying-Shin fra Taiwan, mens kinesiske Wu Mingyang tog sølvmedaljen.

Se alle resultater fra dagens konkurrence her.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »