Sådan gik det danskerne i Changwon onsdag

on September 5 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Sådan gik det danskerne i Changwon onsdag

På dag fem af VM kom den anden danske medalje i hus, da Steffen Olsen stjal overskrifterne med sin guldmedalje i 60 liggende. Læs mere om det her.

I sammen disciplin var Esben Jakobsen med. Han hævede niveauet fra gårsdagens elimination og blev samlet nr. 38 med 620,8 point. Se alle resultater her.

Riffel mixed team

Fra morgenstunden var også Christinna Herskind og Nicklas Kildehøj på banen i riffel 10 meter mixed team. Her var de to juniorer i topform i indledende, hvor de skød henholdsvis 419,0 og 415,7. Det rakte til en 4. plads og dermed kvalifikation til finalen.

For begge skytter var det deres første internationale finale, og det kunne mærkes på finalebanen:

– Det var svært, og jeg kunne godt mærke, at det var første gang. Der var en hel del nerver på, og jeg fik ikke rigtig styr på det, så det var svært, fortæller Christinna Herskind.

Også Nicklas Kildehøj kunne mærke, at det ikke var en almindelig skydning:

– Det var ikke sjovt at stå i lokalet og vente på, at vi skulle ind, der havde jeg ikke lyst til at være her mere, men da vi kom på banen, var jeg egentlig forholdsvis rolig. Jeg kom dog til at kigge lidt på skærmen undervejs, så jeg kunne se, hvor vi lå og mistede lidt fokus. Men i tredje serie kommer jeg godt tilbage, og alt i alt er jeg tilfreds. Det var en yderst positiv oplevelse, siger Nicklas Kildehøj.

Mixholdet sluttede som nr. fem i en finale, der bølgede lidt frem og tilbage, men hvor danskerne desværre ikke kunne følge med de øvrige hold. Se alle resultater her.

Pistol 10 meter

Det var dog ikke slut på 10 meter, da pistolskytte Michelle Wehage også skulle i aktion onsdag. I damejuniorernes konkurrence blev hun nr. 28 med 563 point, en score hun var fuldt ud tilfreds med:

– Jeg er virkelig tilfreds med mit resultat, og det virkede bare i dag. Jeg har skudt op til mit gennemsnit, og jeg har gjort, hvad jeg kunne, så jeg er rigtig glad. Det har bare været vildt og stort at være med til VM, og ja, jeg ryster stadig.

Den unge pistolskytte har tidligere kæmpet en del med nervøsitet, men den vandt hun over i dag:

– Jeg havde svært ved at samle mig om mine prøveskud, men lige så snart vi var i gang, så begyndte det at køre. Så jeg tager en fantastisk følelse med hjem, for jeg har ligesom overvundet min nervøsitet i dag, lyder det fra en glad Michelle Wehage.

Se alle resultater fra pistol 10 meter her.

Endelig skulle dameholdet, ligesom herrerne, skyde 60 liggende. Her havde alle tre klaret sig videre fra tirsdagens elimination, der som skrevet kastede en flot sølvmedalje af sig. Bedst placeret i dagens konkurrence blev Stine Nielsen med 619,8 point og en 15. plads. Rikke Mæng fulgte efter som nr. 24 med 618,3, mens Stephanie Grundsøe skød sin ind på en plads som nr. 35 med 616,1. Se alle resultater her.

VM i Changwon afholdes fra den 1. til 14. september. For de danske skytter er der de kommende dage flere riffel-, pistol- og skeetkonkurrencer på programmet.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »