Sådan gør du dit klubstævne internationalt

on January 31 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on Sådan gør du dit klubstævne internationalt

Maribo Åben deler tips i dette interview om de mange tyske deltagere til klubbens riffel-/pistolstævne.

Til den forgangne weekends stævne på Lolland deltog 15 danske pistolskytter og 8 tyske samt 22 danske riffelskytter og 15 tyske. Mest markant var den tyske repræsentation i dameklassen på riffel, hvor 6 skytter havde krydset Femer Bælt, men det blev den enlige danske deltager Betina Pedersen, der tog sejren. I herreklassen på pistol deltog også 6 tyskere, men også 7 danskere og hjemmebanefavoritten Marcus Errebo vandt.

Se hele resultatlisten fra Maribo Åben 2020.

Dansk Skytte Union sætter i disse år fokus på Det Gode Stævne, og den store udenlandske deltagelse blev derfor bemærket og udgangspunktet for et interview med Maribo Skytteforenings formand John Errebo, der fortæller om den tyske deltagelse:

– Marcus (Errebo, red.) og jeg har været i en 1. Bundesligaklub, Bassum, syd for Bremen i en årrække, han som skytte og jeg træner. Derigennem har vi naturligvis fået nogle relationer, som gør, at det har trukket skytter og trænere med fra diverse klubber her til Maribo Åben. Jeg har lavet 3 træningslejre her i Danmark for de bedste skytter i Bassum, og det har afledt, at de har taget deres ungdomsskytter med hertil til vores stævne de sidste 3 år. Det har haft en afsmittende effekt på antallet af de danske deltagere også. At vores baner så samtidig lever op til internationale standarder, og de er dejlige at skyde på, får vi løbende tilbagemeldinger på.

Erfaringsdeling og nye forbindelser er den store fordel

Som fordele ved at have internationale skytter til sit stævne, nævner John Errebo muligheden for at dele erfaringer med andre lande, om f.eks. at stå fritstående meget tidligt med riflen og pistolen. Og skabe forbindelser over landegrænser.

Udfordringer derimod kan være sprogbarrieren, der på Lolland ikke er så stor til tyskere. Klasseinddelingen kan også være anderledes på tværs af landegrænser, men som John Errebo lavpraktisk siger:

– Det løser sig, når man ser, hvordan de står i skydestillingen.

Maribos bedste råd til andre klubber, der gerne vil tiltrække udenlandske skytter til sine stævner
John Errebo fremhæver:

  • Sørg for at få oversat indbydelsen til sproget i det land, den sendes til.
  • I skal sikre, der er styr på, at der er hjælpere nok til stede, så det hele ikke påhviler én person. Det vil sige, hvis det er dig, som har forbindelsen, skal du sørge for at få bestyrelse og klub med på ideen om at invitere skytter fra udlandet, så det bliver en samlet indsats for en klub og ikke en enkeltmandspræstation.
  • Sørg for at der er rent og ryddeligt i klublokalerne og gør banen indbydende ved at fjerne alt unødvendig “støj”.
  • Sørg for lidt præmier for at skyde eks: for riffel 104,5 i en serie og 98 for pistol, for de bedste. Sænk kravene for de let øvede og så videre.
  • De tyske ungdomsskytter vil gerne have et stempel i deres ID-bog for gennemført skydning, sørg for at have et stempel med logo el lign.
  • Vær imødekommende, når de spørger om logimuligheder i nærheden, da de gerne bliver over et par dage.
  • Lad evt. ATK-bøgerne ligge fremme, da erfaringen siger, at de er meget interesseret i disse.

Flere tips til Det Gode Stævne i din klub
Dansk Skytte Union har udarbejdet en drejebog/opslagsværk om Det Gode Stævne med 23 helt konkrete anbefalinger til dig som stævnearrangør før, under og efter dit klubstævne. Anbefalingerne gælder på tværs af skydediscipliner. Læs mere her.

John Errebos anbefalinger er helt på linje med Dansk Skytte Unions.

Vi opfordrer alle stævnearrangører til at tage de anbefalinger fra Maribo og drejebogen Det Gode Stævne med som giver mening for dig og dit stævne og blive inspireret – hvem ved, måske kan også jeres stævne blive endnu bedre!

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »