Sådan skaffer de nye medlemmer i Ølstykke Skytteforening

on November 15 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Sådan skaffer de nye medlemmer i Ølstykke Skytteforening

I Ølstykke Skytteforening har man i øjeblikket stor succes med at fastholde nye skytter i klubben. Det skyldes, at man har lavet et komprimeret introduktionsforløb, som sluser ud i useriøse skytter og viser, at klubben går seriøst til skydetræningen.

For et par år siden besluttede Ølstykke Skytteforening sig for, at de måtte prøve nye metoder i håbet om at trække nye medlemmer til. Alt for ofte kom folk forbi for at prøve at skyde, men de blev ikke hængende. Den klassiske forenings-pine.

Derfor besluttede man sig for at lave et decideret introduktionsforløb, som alle nye skytter skal igennem før, de kan blive medlem, forklarer Nikolaj Kannik, der er bestyrelsesmedlem i Ølstykke Skytteforening.

Forløbet koster 150 kroner og løber over tre aftener. Det lyder specielt at tage penge for et prøveforløb, men i Ølstykke kan de se, at det er en succes. Og så taber foreningen ikke længere penge på den ammunition, der tidligere gik på prøveskydninger.

– Folk vil gerne vente og betale, hvis man er seriøs og har noget at tilbyde dem. Og hvor vi tidligere ikke fik penge i kassen, når folk kom for at prøve at skyde, så bliver udgifterne dækket af de 150 kroner, siger Nikolaj Kannik.

Henover de tre aftener får de deltagende – unge som gamle – information om, hvad foreningen står for. De får sikkerhedsintroduktioner og lærer om foreningens tilbud, mens de selvfølgelig også får lov til at skyde.

Det giver så foreningen muligheden for at tale med forældrene til de yngre deltagere, der gerne vil lære at skyde.

– Børnene vil gerne ind og få det til at sige bang ret hurtigt. Imens får forældrene tid til at stille alle deres spørgsmål, og vi kan gå i dybden med, hvordan træningen kommer til at foregå. Vi har set, at en far eller mor er kommet ned med sit barn, og så skulle man da alligevel også begynde til skydning selv efter at have været med til introduktion, siger Nikolaj Kannik.

Ølstykke Skytteforening forsøger at lave holdene på mellem fem og otte deltagere for at sikre, at det bliver en god oplevelse for alle. Også for de nuværende medlemmers skyld.

– De små hold gør, at trænerne kan være med omkring alle deltagerne, så de får trænernes fulde opmærksomhed. De faste skytter kommer først bagefter, så de også kan drage fuld nytte af trænerne, fortæller Nikolaj Kannik.

Ifølge ham ender cirka tre ud af fire deltagere fra introduktionsforløbene med at melde sig ind i foreningen.

– Vi hører kun, at medlemmerne er meget glade for denne måde. Der er kun positiv feedback. Man skal ikke være bange for at tage penge for at give dem en ydelse, siger Nikolaj Kannik.

En af dem, der senest benyttede sig af tilbuddet, var Monicka Kildeberg Christensen, hvis søn, Benjamin på 14 år, netop er blevet meldt ind i Ølstykke Skytteforening. Familien er jægere og skal til Sydafrika næste år, så Benjamin er begyndt til skydning for at få lidt erfaring inden da.

– Jeg synes, forløbet har været rigtig fint. Børnene får lov til at prøve at skyde, og forældrene bliver sat ind i foreningen. Når man ved, hvordan tingene foregår, så bliver det lettere at sende sit barn til træning, men man kan også blive involveret selv, fortæller Monicka Kildeberg Christensen.

I Ølstykke forventer de, at forældrene til de unge skytter lægger frivillige timer i klubhuset. Det kan Monicka Kildeberg Christensen sagtens forstå. Og man kan jo bare hjælpe til, hvor man kan, som hun siger.

De 150 kroner, som de i Ølstykke tager for at prøve at skyde de første gange, synes hun desuden er meget fornuftigt.

– For mig virker det mere seriøst. Barnet kunne jo ellers komme hjem og være helt hypet op over at have prøvet at skyde, men efter tre ganges prøveskydning kan de se, om det rent faktisk er noget, de så også vil fortsætte med. Desuden tager det jo også tid fra trænere og andre skytter i klubben, så jeg har ikke noget imod, at det koster lidt, siger Monicka Kildeberg Christensen.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »