Seminar om holdtræning

on October 7 | in ATK, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Seminar om holdtræning

Den kollektive træningsform er vejen til mere struktur og læring.
Hvad er god holdtræning, og hvordan planlægges en god holdtræning for f.eks. 10 børn? Dét er blandt de centrale spørgsmål i dag hos BPI til et seminar om holdtræning efter principperne i skydesportens aldersrelaterede træningskoncept, ATK.

Holdtræning i en individuel sport som skydning kan opfattes på flere måder, men karakteristisk for en holdtræning inden for præcisionsskydning i riffel og pistol er typisk:

  • Træningen planlægges og varetages af mindst en uddannet træner, gerne i samspil med en eller flere uddannede hjælpetrænere
  • Hver skytte har en bane til rådighed, hvilket ofte vil sætte en begrænsning på holdets størrelse til f.eks. 8-12 skytter. Al træning behøver dog ikke foregå med ammunition eller ved standpladsen.
  • Holdet møder samtidigt og starter på samme tid efter indledning fra træneren
  • Opvarmning
  • Træning efter dagens fokusområde(r), f.eks. via 2-3 forskellige øvelser
  • Fælles afslutning, f.eks. også med fysisk træning

Syv klubber deler deres erfaringer
Syv klubber med holdtræning som en del af den faste rutine har i dag sat hinanden stævne for at fortælle om deres successer og lære af de andre. Seminaret er en del af ATK-certificeringen, og fem af deltagerklubberne (Trehøje, BPI, ÅRK, Ølstykke og DSB/ASF) træner allerede efter ATK-bogen, mens Kjøbenhavns Skytteforening og Tingsted er inviteret med, fordi de ligeledes tilbyder børneskytterne holdtræning. Blandt dagens deltagere er også undervisere på træneruddannelsen, hvor der undervises et helt modul om holdtræning og fysisk træning, og ligeledes er udvalgte DSkyU-udvalg samt DGI Skydnings landsdelskonsulenter inviteret med for at skabe fælles platform for at udbrede holdtræning endnu mere.

Lær mere om holdtræning og prøv i din forening
Dagens arrangement er kun for inviterede for at give disse klubber mulighed for sparring med andre ligesindede. Alle ATK-klubber skal som del af deres ATK-certificering holde en ATK-inspirationsaften i løbet af indendørssæsonen for netop at fremvise holdtræning, her er alle interesserede velkomne, billedet øverst er fra en inspirationsaften i Trehøje. Tilmeld dig ATK-nyhedsbrevet og få invitationen direkte.

I dette tidligere nummer af Skyttebladet fortæller Aulum Skytteforening om deres succes med at indføre holdtræning.

DGI Trænerguiden indeholder en række færdige træningspas, der er specielt egnet til holdtræning. Se dem her og prøv dem selv hjemme i foreningen.

Er din forening allerede i gang med holdtræning, så send en mail til udviklingskonsulenten og fortæl om jeres erfaringer. Så bliver I inviteret med til næste ATK-seminar.

Læs mere om dagens ATK-seminar om holdtræning i næste nummer af Skyttebladet.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »