Patroner

Sikker opbevaring af våben

on August 6 | in Nyheder | by | with Comments Off on Sikker opbevaring af våben

Er våbenskabet boltet til gulvet? Er nøglen gemt et sikkert sted? Hvor ligger ammunitionen? En ny kampagne sætter fokus på korrekt opbevaring af våben i private hjem.

Det Kriminalpræventive Råd sætter sammen med Rigspolitiet, Danmarks Jægerforbund, DGI Skydning, Danmarks Våbenhandlerforening og Dansk Skytte Union fokus på sikker opbevaring af våben i hjemmet. Kampagnen skal oplyse jægere og sportsskytter om, hvordan de opbevarer og transporterer deres våben sikkert og lovligt.

Tyven løber med våbenskabet

Danmark er rigtig godt med, når det gælder våbensikkerhed, og de fleste private våbenejere har styr på reglerne. Ind imellem stjæles der dog våben fra private hjem – de fleste gange fordi våbenskabene ikke har været boltet korrekt fast eller fordi nøglerne var for lette at finde – og derfor er der behov for at minde nogle våbenejere om, hvordan skydevåben opbevares sikkert og korrekt.

Nemt at forebygge tyverierne

DKR fremhæver, at de fleste tyverier kan undgås forholdsvis let. ”Det er både ærgerligt for våbenejeren og skidt for alles sikkerhed, når en tyv finder nøglen til våbenskabet eller løber med hele skabet, fordi det ikke er boltet fast. Og det sker faktisk ind imellem. Der skal så lidt til at sikre sine våben, og det vil vi gerne vise med kampagnen”, siger analytiker i DKR Jon Lund Elbek.

Kampagnen

Kampagnen vil være synlig på de sociale medier med to små film: den ene minder om reglerne for sikker våbenopbevaring og god adfærd, og den anden viser, hvordan man monterer et våbenskab korrekt.

Der er desuden trykt en folder, som uddeles gennem Danmarks Våbenhandlerforening til kunder, der køber våbenskabe. Folderen kan også hentes her.

Læs mere på dkr.dk.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »