SKYDESPORTEN

on January 25 by

Skydesporten i Danmark har en lang og stolt tradition, når det kommer til at vinde medaljer ude i den store verden. Dansk skydesport har mønstret et væld af verdensmestre og OL-medaljevindere gennem tiden. Ved det allerførste OL i 1896 vandt Danmark i alt seks medaljer. Tre af dem blev vundet i skydning.

Så sent som i 2018 ved VM i Changwon, Sydkorea fik Danmark en verdensmester i riffelskydning. Ved OL 2012 vandt Danmark en sølvmedalje i skeet, og til det kommende OL i 2020 er der store forhåbninger til, at Danmark igen kan hente medaljer i skydning.

Dansk Skytte Union er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund. Unionen har eksisteret siden den 24. juni 2013, og vi blev optaget i DIF året efter. Det er Dansk Skytte Union, der har ansvaret for elitemiljøet inden for skydning herhjemme.

Men medaljer, eliteskytter og ungdomslandshold ville være en saga blot, hvis ikke det var for alle de skydningsinteresserede og frivillige rundt om i landets skytteforeninger. Dansk Skytte Union er DIF’s 13. største forbund med mere end 32.000 medlemmer fordelt i mere end 350 foreninger.

Dansk Skytte Union er til for både bredde og eliten.

Læs meget mere om Dansk Skytte Union og skydesporten her på hjemmesiden.

Comments are closed.