FREMTIDEN

on January 25 by

Skydesporten i Danmark har en lang og stolt tradition, når det kommer til at vinde medaljer ude i den store verden. Dansk skydesport har mønstret et væld af verdensmestre og OL-medaljevindere gennem tiden. Ved det allerførste OL i 1896 vandt Danmark i alt seks medaljer. Tre af dem blev vundet i skydning.

Så sent som i 2018 ved VM i Changwon, Sydkorea fik Danmark en verdensmester i riffelskydning. Ved OL 2012 vandt Danmark en sølvmedalje i skeet, og til det kommende OL i 2020 er der store forhåbninger til, at Danmark igen kan hente medaljer i skydning.

Dansk Skytte Union er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund. Unionen har eksisteret siden den 24. juni 2013, og vi blev optaget i DIF året efter. Det er Dansk Skytte Union, der har ansvaret for elitemiljøet inden for skydning herhjemme.

Men medaljer, eliteskytter og ungdomslandshold ville være en saga blot, hvis ikke det var for alle de skydningsinteresserede og frivillige rundt om i landets skytteforeninger. Dansk Skytte Union er DIF’s 13. største forbund med mere end 32.000 medlemmer fordelt i mere end 350 foreninger.

Dansk Skytte Union er til for både bredde og eliten.

Skydesporten i fremtiden

‘Skydesport Danmark’ er titlen på videreudviklingen af Dansk Skytte Unions organisation.
Med ’Skydesport Danmark’ ønsker Dansk Skytte Union at favne bredere og styrke den gode fortælling om skydesporten i Danmark.

Vi ønsker at fastholde og udvikle rammerne for skydesporten i Danmark og bringe Dansk Skytte Union og medlemsklubberne tættere på hinanden, så vi står stærkere som sport. Både overfor eksisterende og potentielle nye skytter, og overfor interessenter og samarbejdspartnere.

Ambitionen med ’Skydesport Danmark’ er således en moderne sportsorganisation, som arbejder professionelt og målrettet på at være den fortrukne medlemsorganisation og samarbejdspartner, og på at være en stærk stemme for skydesporten i Danmark i fremtiden.

Herunder kan du læse diverse materiale om vejen til ’Skydesport Danmark’

 

Diverse materiale om ‘Skydesport Danmark’
Powerpoint om Skydesportens fremtid

Møde 20 november 2021- Et sportsforbund i forandring – Hvordan bliver vi klar? Incl. nogle økonomiske scenarier
Notater fra 20 november 2021 – Et sportsforbund i forandring

Skydesport Danmark Hvorfor? – Slides 

Økonomiske scenarier – Slides

Møde den 4 november 2021 – udkast til lovregulativer for aktivitetskomiteer, samt indlæg fra DIF (Jan Darfelt) – slides 

Møde med forbund 13. september 2020 – slides

Vedtægter & Lovregulativ 

Udkast vedtægter Version 5

Ændrings dokument til vedtægter version 4

Udkast til vedtægter version 4

Udkast Lovregulativ I Aktivitetskomiteer version 6

Lovregulativ II  Appeludvalg version 2

Strategi

Her kan du finde information om Dansk Skytte Unions strategiaftale med DIF. Aftalen er grundlaget for den støtte, som Dansk Skytte Union modtager fra DIF og omfatter tre spor, som Dansk Skytte Union skal arbejde aktivt med i perioden 2022-2025.

Strategiaftalen spor 1 kan du finde her
Strategiaftalen spor 2 kan du finde her
Strategiaftalen spor 3 kan du finde her
Strategiaftalen spor 4 kan du finde her
Strategiaftalen spor 5 kan du finde her

Comments are closed.