Skydningen vist frem ved Sjov Lørdag i Rødovre Kommune

on November 1 | in Nyheder, PISTOLNYHEDER, Pistolsektionen, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen | by | with Comments Off on Skydningen vist frem ved Sjov Lørdag i Rødovre Kommune

Lørdag d. 29. oktober deltog Rødovre Skytteforening ved arrangementet Sjov Lørdag, der er arrangeret af Rødovre Kommune. Her kunne kommunens idrætsforeninger vise deres sport frem, og den mulighed greb den lokale skytteforening. Her fortæller Mikkel Ravn, der er træner og formand for ungdomsafdelingen i Rødovre Skytteforening, lidt om, hvad foreningen får ud af at deltage ved et arrangement som Sjov Lørdag, og han giver lidt inspiration til, hvad din egen forening kan gøre for at tiltrække nye medlemmer og skabe mere synlighed i lokalmiljøet.

Hvad får i ud af at deltage ved arrangementet?
– Det vi opnår ved at deltage er synlighed i kommunen. Dette er jo en dag, hvor mange foreninger stiller op og viser lidt om, hvad man kan gå til i kommunen. Så vi får lavet lidt omtale, vi uddeler lidt flyers, og vi medbringer en ungdomsskytte, så kan personen efterfølgende modtage en prøvelektion til halv pris.
– De sidste tre gange vi har deltaget, har vi haft ca. seks af vores ungdomsskytter med. Så er det dem, der viser det frem og hjælper alle børn, unge og voksne, der vil prøve. Det fungerer super godt og giver også et godt sammenhold blandt de ungdomsskytter, der er med, da de pludselige skal lave noget sammen og samarbejde om det.

Hvad kræver det af hjælpere og udstyr?
– Det udstyr vi bruger er træningsanlægget Scatt, som vi har indkøbt både til den professionelle træning i klubben men også til at kunne tage med ud af huset som ved arrangementet her. Det vil sige, vi har vores luftrifler og -pistoler med, og så sætter vi anlægget op og skyder så med “laser”, og folk kan se deres resultater på vores bærbare computere. Vi har også opsat printere og printer resultatet ud til dem. Vi er to mand om én bane – én der styrer computeren, og én der viser skytten, hvad han skal gøre.

Hvad er dine bedste tips til andre foreninger, der gerne vil gøre mere for at skabe synlighed for deres forening og måske deltage i lignende arrangementer?
– Jamen gode råd til andre kunne være at undersøge, hvornår deres kommune holder Sjov Lørdag, det er der rigtig mange kommuner, der gør. Meld jer til og stil op med et par baner. Vores erfaringer viser os også, at efter at vi har fået ungdomsskytterne med, så er der simpelthen flere, der kommer til en prøvelektion efterfølgende. Vi udvikler os år for år hos os, hvilket vil sige, at i starten var det bare et par baner, men nu har vi store bannere, roll-ups, ungdomsskytter og trøjer med logoer.
– Men det vigtigste er bare at komme i gang med at vise sporten frem, og lige sådan en dag får du en masse unge mennesker ud og prøve det af, mens man kan få en god snak med deres forældre om, hvad det egentligt handler om. Sådan en dag er der jo også besøg af lokalavisen, og det har vi da udnyttet til at få en snak med dem, og nu kommer de forbi os på torsdag og laver en lille artikel om os.

I kølvandet på Sjov Lørdag fik foreningen besøg af lokalavisen, og det blev der denne gode helsides artikel ud af, så resultatet blev både synlighed på dagen og efterfølgende i avisen.

riffel-2016-rødovre-undgom3      riffel-2016-rødovre-undgom2

 

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »