Lerdue

Skytteforeninger kan langsomt åbne igen

on April 23 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Skytteforeninger kan langsomt åbne igen

Efter DIF og DGI tidligere på ugen meldte ud, at idrætsforeninger igen kan afvikle udendørsaktiviteter uden kropskontakt, har Dansk Skytte Union i samarbejde med øvrige organisationer arbejdet hårdt på at udstikke retningslinjer til foreningerne.

Disse retningslinjer blev allerede tirsdag aften udsendt som en vejledning til alle unionens foreninger, og torsdag er de igen udsendt i en revideret udgave.

Vejledningen omhandler bl.a. hvilke typer af skydebaner, der kan åbne, og hvilke krav der stilles til genåbningen. Det omfatter f.eks., at der som minimum skal være to meters afstand mellem alle på anlægget, og at skytterne derfor skal være selvhjulpne. Ligeledes skal klubhuse og opholdsfaciliteter holdes lukket, og der skal kunne vaskes eller afsprittes hænder før og efter træningen.

Vejledningen er lavet i samarbejde med DGI Skydning, Danmarks Jægerforbund og Skydebaneforeningen Danmark, og det glæder formand John Hansen, at organisationerne i løbet af få dage kunne udsende fælles retningslinjer:

– Jeg er glad for, at vi i fællesskab med de øvrige organisationer er nået dertil, hvor vi har udsendt konkrete instruktioner til, hvordan vores foreninger langsomt kan begynde at åbne igen. Vores foreninger har allerede vist stort ansvar under Corona-krisen, og med vejledningerne her som rettesnor så har jeg fuldt ud tillid til, at genåbningen af vores klubber og baner sker på en ansvarlig og forsvarlig måde.

– Men vi vil også gerne minde foreningerne om, at de skal læse vejledningen grundigt, tænke sig om og tage højde for de lokale forhold, der måtte gøre sig gældende på netop deres bane, selvom man sikkert er ivrige efter, at medlemmerne kan vende tilbage til klubben, siger John Hansen.

Vejledningen kan hentes her.

Der er desuden udarbejde en supplerende vejledning til flugtskytteklubber. Den kan hentes her.

Spørgsmål kan som altid sendes til info@skytteunion.dk.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »