Søg foreningspuljen: Aalborg fik 140.000 til forbedringer af klubbens baner

on July 17 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Søg foreningspuljen: Aalborg fik 140.000 til forbedringer af klubbens baner

DIF og DGI’s foreningspulje kan hjælpe foreninger, der har brug for midler til et større eller mindre projekt. I Aalborg Flugtskydningsforening fik man i foråret tildelt 140.000 kr. til at udbygge en jagtbane og to nordisk trap-baner med lys.

Formand i Aalborg Flugtskydningsforening, Bo Vammen, fortæller, at man allerede er i gang med arbejdet, som man forventer er færdigt ved udgangen af august. Med lys på banerne bliver der ekstra skydetid for foreningens medlemmer:

– Formålet er, at vi kan holde åbnet om tirsdagen hele året rundt. Nu har vi åbent om tirsdagen fra april til september, så det vil give en hel del ekstra skydetid. Vi er på fire år gået fra 453 til 702 medlemmer, så vi har absolut behov for mere plads og skydetid, fortæller Bo Vammen.

– Vi kan se med vores skeetbane, hvor vi fik lys på for to år siden, at det har tiltrukket skytter bl.a. flere eliteskytter, Emil Kjelgaard og Johan Birklykke, der træner hos os om vinteren. De skyder for Jetsmark men er gode venner af klubber. Tidligere har vores medlemmer ellers kun skudt om lørdagen i vinterhalvåret.

Med investeringen i lys på jagtbanen og nordisk trap-banerne vil klubben skabe bedre forhold for bredden:

– Den nye investering med 50.000 i egenfinansiering er en breddeinvestering, for det er vigtigt at sørge for, at medlemmerne har det godt og har mulig for at være en del af klubben hele året. Den store bredde er hos jagtskydningen, det er der, mange starter i forbindelse med at tage jagttegn. De, der bliver lidt hooked og interesseret, går tit over til at prøve andre discipliner, hvor nordisk trap er en god disciplin at få hurtige resultater i, forklarer Bo Vammen.

Netop egenfinansieringen vurderer Bo Vammen er vigtig, når man søger penge i f.eks. foreningspuljen. Aalborg har også tidligere modtaget midler fra både foreningspuljen og andre fonde, og her tror Bo Vammen, at det, at klubben selv investerer i projektet, er medvirkende til, at ansøgningen bliver taget seriøst:

– Det er vigtigt at have nogle gode projekter. I de forslag vi har haft, har vi selv kalkuleret med minimum 20 % egenbetaling. Jeg ved ikke, om det er derfor, vi har haft held, men det viser, at vi er klar til selv at yde for at få projektet op at stå. Hvis vi bare havde søgt 100 %, havde vi måske ikke fået pengene. Det er et seriøst projekt, når man selv er klar til at spytte i.

Han fortæller også, at man som forening ikke skal frygte en svær ansøgningsproces, når man søger foreningspuljen:

– Det er relativt let at gå til. Man kan gå ind og skrive og lave en kladde og gemme og så gå ind og arbejde videre på sagen, når man har lidt tid igen. Det synes jeg er rigtig fint. Vi fik også forlænget fristen ved bare at ringe til DIF-administrationen, de er nemme at snakke med.

Mindre kan også gøre det

Aalborg Flugtskydningsforening har i foreningspuljen søgt til større projekter, men også mindre initiativer kan søge om midler.

Vallensbæk Håndvåben Skytter er én blandt mange skytteforeninger, der har haft held med at søge DIF og DGI’s foreningspulje om et mindre tilskud. Formand i den storkøbenhavnske forening, Michael Rundstrøm, fortæller:

– Vi ansøgte og fik 6000 kr. til en ny Smith & Wesson kaliber .22 pistol. Vores øvrige foreningsvåben er 9 mm, og en ny pistolskytte vil få en bedre skydeoplevelse med en kaliber .22 pistol. Jeg tror, vi fik vores tilskud, fordi vores målsætning er rekruttere nye medlemmer.

Ansøgningsfrister

Mangler jeres forening midler til et projekt så grib muligheden for at få støtte til ideer og materiel, der kan udvikle jeres klub. Søg enten op til 30.000 kr. eller fra 30.001-300.000 kroner. For de store ansøgninger over 30.000 kr. er næste ansøgningsfrist allerede 31. juli, og årets sidste frist er 31. oktober. Mindre ansøgninger behandles løbende som f.eks. Vallensbæks projekt om at rekruttere nye medlemmer via et foreningsvåben, som giver en succesoplevelse for nybegyndere.

Læs mere om foreningspuljen og Dansk Skytte Unions guide til ansøgningsprocessen her.

Foto: Aalborg Flugtskydningsforeningen. Skeetbanen, som foreningen tidligere fik lys på.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »