Søg Sommerpuljen og få mere aktivitet i klubben

on August 6 | in AKTUELT, DIF, Nyheder | by | with Comments Off on Søg Sommerpuljen og få mere aktivitet i klubben

Vigersted Skytteforening afholder Historisk Skydedag med støtte fra DIF/DGI’s Sommerpulje og din klub kan også søge om penge.

Står din forening og mangler økonomisk hjælp til at sætte gang i nye sommertiltag, til at byde nye aktive og frivillige velkommen eller til at række ud til de medlemmer, der holder en rigeligt lang corona-pause? Så er Sommerpuljen noget for dig og din skytteforening. Sommerpuljen er en ekstraordinær særpulje under DIF og DGI’s foreningspulje, som lokale idrætsforeninger på tværs af idrætsgrene kan søge til at skabe aktiviteter og oplevelser for danskerne til og med 31. oktober 2020. Der er hele 41 millioner kroner i puljen, så det er bare om at søge, og hellere i dag end i morgen. Ansøgningsfrist er 23. 30. august 2020. Nyhed opdateret 12/8 med ny ansøgningsfrist: 30. august 2020.

Historisk Skydedag fik tilskud

Vigersted Skytteforening er en af de foreninger, der har grebet chancen og ansøgt Sommerpuljen. De har fået 21.000 kr. til en Historisk Skydedag fortæller formand Allan Berthelsen og uddyber om arrangementet:

– Pengene skal gå til mad, drikke, ammunition og mindre beløb til markedsføring, så vi når ud til et så bredt publikum som muligt. Historisk Skydedag er et arrangement, som giver både skytter og andre interesseret i historiske våben mulighed for at komme og se og prøve forskellige historiske våben. Der vil også være andre udstillere på banen, i år er det Hjemmeværnet, Historiske militærkøretøjer og Sjællandske Sortkrudtsskytter.

Historisk Skydedag afholdes på lørdag, 8. august kl. 10-16.00 på Værkevadsvej 32B, 4100 Ringsted. Arrangementet er åbent for alle, og det er ikke nødvendigt med tilmelding. Læs mere på dette Facebook-arrangement.

DIF og DGI’s Sommerpuljen er nem at søge, så det er bare med at få det gjort, lyder anbefalingen fra Allan Berthelsen:

– Det var hurtigt og nemt at ansøge. Felterne blev udfyldt med relevant information samt oversigt over budget. Fra ansøgningen blev sendt ind, til den blev godkendt gik der otte dage.

Klubformandens bedste råd til andre foreninger, der overvejer at gøre noget ekstra i denne tid er klart:

– Det er bare og komme i gang! Hvis foreningen har et arrangement, som kan bruge lidt ekstra støtte for at blive realiseret, er Sommerpuljen en god mulighed for at komme videre med det, især i de her tider, hvor der skal lidt ekstra til for at trække nye medlemmer til foreningerne, er Sommerpuljen en god mulighed.

Vigersted Skytteforening skyder en række forskellige udendørsdiscipliner på banen nær Ringsted og er en forening, der gør en indsats for at få nye skytter til sporten. Klubben havde ved seneste medlemsoptælling 165 medlemmer, hvilket var en fremgang på 30 medlemmer sammenlignet med året før.

Dansk Skytte Union anbefaler Sommerpuljen

Sommerpuljen uddeler på kort tid 40 mio. kr., det er lige så mange penge som Foreningspuljen sender ud til landets idrætsforeninger på et helt år. Kombineret med kort og løbende behandling af ansøgninger gør det puljen meget attraktiv for skytteforeninger, der får en hurtig idé og har lyst til at handle på den. Dansk Skytte Union anbefaler på det kraftigste alle foreninger at kickstarte sine aktiviteter med en ansøgning til Sommerpuljen. Skydesporten har samlet set ansøgt Coronahjælpepuljen om 3 mio. kr. og nogle klubber har haft en vanskelig tid i år pga. nedlukning og sommerlukket. Sommerpuljen er den perfekte chance for at få glæden tilbage på standpladsen og i opholdslokalet.

DIF’s beskrivelse af Sommerpuljen er meget bred, og alle skytteforeninger vil kunne komme i betragtning, hvis ideen er god:

”Målgruppen er børn, unge, voksne, familier og ældre, og aktiviteterne skal både være med til at højne den enkeltes livskvalitet og øge den sociale sammenhængskraft ved at skabe fælles oplevelser for danskerne. Aktiviteterne skal være uden deltagerbetaling og aktivere brugerne gennem deltagelse i de støttede aktiviteter.”

Dansk Skytte Union anbefaler f.eks. at ansøge til:

  • Åbent hus-arrangement for nye skytter, puljen giver også mulighed for at støtte gratis kontingent for nye medlemmer i tre måneder
  • Afholdelse af en ”velkommen-tilbage”-dag for klubbens eksisterende medlemmer, her kan f.eks. søges til fri ammunition, forplejning mv.
  • Afvikling af et stævne, der skal få medlemmerne i gang med at konkurrere igen
  • Rekruttere, fastholdelse og støtte de frivillige, der kan sætte skub i den gode genstart efter corona-nedlukningen.
  • Særlige aktiviteter i forbindelse med sæsonopstart og udstyr til opstart af nye hold, det kan f.eks. være riffel-/pistolklubben, der i den kommende sæson vil prøve kræfter med luftskydning og mangler økonomi til våben og etablering af 10m bane.
  • Sociale aktiviteter i klubben, teambuilding mv. med fysiske aktiviteter, sjov og fællesskab, her kan f.eks. søges til udstyr, diverse udgifter, forplejning mv.
  • Afholdelse af lejre/camps, foredrag, uddannelse etc. (uden deltagerbetaling), her kan f.eks. søges til afholdelse af én af vores uddannelser som et gratis spotkursus hos jeres forening eller til besøg af en ekspert, der holder oplæg.
  • Events i efterårsferien, puljens aktiviteter kan strække sig helt frem til 31. oktober, så det er også muligt at søge til arrangementer i skolernes efterårsferie.

Kontakt Dansk Skytte Union hvis din klub vil samarbejde om en ansøgning til et arrangement, som I er vært ved, men som Dansk Skytte Union kan bidrage til og invitere øvrige klubber med til.

Kontakt udviklingskonsulent Niels Pagel Jensen, npj@skytteunion.dk eller 60958241 senest 26. august.

Sommerpuljen søges via medlemstal.dk senest 30. august.

I dette dokument ses en skabelon til ansøgningsformularen.

Læs også mere på DIF’s hjemmeside.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »