Spotkurser viste unionsskydning frem

on October 29 | in ATK, FLUGTNYHEDER, Nyheder, PISTOLNYHEDER, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Spotkurser viste unionsskydning frem

Skeet, OL-trap og pistol 25m var på programmet ved 4 gratis spotkurser i weekenden

– Det var meget lærerigt, og jeg håber, at I laver flere af sådanne fine arrangementer. Jeg skal sørge for, I får en HEST.

Sådan skrev en af deltagerne begejstret. Hvad en hest har med sagen at gøre, vender vi tilbage til.

Mindst 70 skytteforeninger har fået tilskud fra DIF og DGIs pulje og samlet over 1,6 mio. kr. er gået til skydesporten. Puljen blev sat i verden af Folketinget i sensommeren for at holde liv i idrætten efter nedlukningen. Sent tirsdag aften blev en ny politisk aftale indgået, som muligvis medfører en ny ansøgningsrunde, hvis din forening også ønsker en ekstra håndsrækning til at gøre jer endnu mere attraktive for nuværende og kommende medlemmer.

Med den økonomisk støtte fra DIF og DGI gennemførte Horsens Flugtskytte Klub og Brøndby Skytteforening gratis åbent hus-arrangementer/spotkurser i samarbejde med Dansk Skytte Union for at udbrede kendskabet til unionsskydning. Begge klubber havde fået bevilliget penge til at stille alt gratis til rådighed for deltagerne.

Skeet og OL-trap i Horsens
På flugtskydningsbanen i det østjyske var det muligt at prøve begge olympiske flugtskydningsdiscipliner under kyndig træning fra Mikkel Jespersen, Preben Johansen (skeet) og Dan Hemmingsen (OL-trap). Fra start havde klubben ønsket at fokusere på de unge, og med deltagere på bl.a. 14, 16 og 19 år lykkedes det at give en introduktion til to flugtskydningsdiscipliner, som ikke er lige til at mestre, men som det derfor også er det vigtigere at give en ordentlig chance. Med engagerede trænere, gratis ammunition og gratis lerduer, så var rammerne indbydende. Deltagerne kom fra Viborg og Esbjerg samt fra flere lokale jagtforeninger, der (endnu) ikke er medlem af Dansk Skytte Union.

25m pistol i Brøndby
På vestegnen var valgt en anden model for spotkurserne, hvor undervisningen var fordelt over to hold lørdag og et mandag aften. På den måde kom hele 23 pistolskytter fra 10 forskellige foreninger til at stifte bekendtskab med duelskydning med 3 sekunder til at afgive 1 skud samt hurtigskydning med 5 skud på 10 sekunder.

25m disciplinerne er mere alsidige end de fleste er klar over, og mange af deltagerne kom fra rene DGI-foreninger eller var af anden årsag ikke hjemmevante i Dansk Skytte Unions skydeprogrammer, så de 3 timers fri træning med gratis ammunition var en øjenåbner for både mulighederne, det skydetekniske samt de spændende udfordringer der er i pistolskydning med enhåndsfatning.

Trænerne var Michael Barnes og Bjarne Obel, begge undervisere i unionens uddannelsessamarbejde med DGI Skydning og tilknyttet Udviklingscenter Øst – pistol i Ballerup.

Hesten
Og så var der det med hesten, som en deltager fra pistolkurset skrev. Ros fra deltagerne er heldigvis ikke en sjældenhed for vores engagerede undervisere, og ofte opsnappes de rosende ord også på kontoret og bringes videre til underviserne, men ligefrem at få en hest er noget nyt. Det var ikke desto mindre, hvad der skete mandag eftermiddag, da en kursusdeltager mødte op foran Idrættens Hus med gaver til underviserne og unionskontoret: En Kay Bojesen hest som tak for et godt kursus! Fantastisk, overraskende og rørende måde at vise taknemmelighed på. Der må være en første gang for alting, og dette var i sandhed én af dem. Tak til alle deltagere og undervisere – med og uden designerheste.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »