Stævnestart var stor succes i Aarhus

on March 12 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on Stævnestart var stor succes i Aarhus

Søndag den 7. marts greb DSB/ASF muligheden og afholdt det første stævne i 2021, efter at restriktionerne fra 1. marts var lempet for udendørsidrætten. Skydningen skulle oprindeligt have været et indendørsstævne, som en del af Aarhus Indoor Open, men idemanden bag Aarhus-stævnerne, Carsten Brandt, rykkede udendørs, for at stævnet kunne blive en realitet.

Termometeret sagde kun 3 grader, og det var endda tilsat en god portion blæst. Derfor havde Carsten Brandt da også gjort sig sine overvejelser ved at invitere til et udendørsstævne på denne årstid, for ville der dukke nogen op i starten af marts, når udendørssæsonen normalt ikke starter før hen i april.

Men at folk er ivrige efter at komme ud og skyde konkurrencer viste sig tydeligt på en råkold søndag. Trods forholdene var der 16 tilmeldte til stævnet i Aarhus. Carsten Brandt vurderer, at et lignende udendørsstævne i en ”normal” sæson på dette tidspunkt ville tiltrække 2-3 deltagere, men denne søndag kom folk endda kørende hele vejen fra Sjælland, og stævnet var en stor succes:

– Det var helt fantastisk, og alle var jo enige om, at de trængte til at komme ud. Selvfølgelig var der nogen, der syntes, det var koldt, men det fyldte ikke noget, for det var så fedt at komme ud. Og man kunne jo også mærke på de her skytter, at de havde jo brug for at snakke med hinanden, for det er faktisk rigtig lang tid, de har været lukket ned. Der var bare mega god stemning, og alle dem jeg talte med sagde, at de ville komme igen om 14 dage, fortæller Carsten Brandt, der gentager succesen den 20.-21. marts, hvor Aarhus Indoor Open igen rykker udendørs.

Han vurderer, at opbakningen til stævnet bl.a. skyldes den succes, som Aarhus Indoor Open har været de seneste sæsoner:

– Der ligger en kæmpe loyalitet ift. Aarhus Indoor Open, folk er så super glade for, at der er nogen, der gør noget for dem, at de kan vinde præmier og komme ud og skyde. Militærlandsholdet kommer og skyder, der er veteraner der deltager, og der kommer skytter, der måske ikke har skudt ret meget, så det er alle der deltager.

 

Opfordring til stævnearrangører: Tænk i muligheder

Stævnet i Aarhus forløb helt som det skulle, og Carsten Brandt vil derfor også opfordre andre stævnearrangører til at komme i gang med planlægningen af det næste stævne:

– Vi skal tænke i muligheder derude. Vi skal se på restriktionerne og så sige, hvis det her er rammerne, hvad er så muligt. Skytterne har indfundet sig i den corona-verden, så det var nemt at være skydeleder.

Der skal selvfølgelig tages forbehold for corona-retningslinjerne, så stævner afholdes efter alle gældende regler:

– Vi har fulgt restriktionerne, og så har vi lagt lidt oveni. Det er jo et krav, at de har mundbind på, når de kommer, det siger næsten sig selv, og så har vi spritdispensere. Vi er også meget opmærksomme på, at der er behørig afstand mellem folk, og vi sikrer, at folk overholder afstandskravene.

Især afstandskravene fremhæver han som noget stævnearrangører skal forberede sig på:

– Man skal være opmærksom på, at faciliteterne gør, at man kan holde den behørige afstand under hele forløbet. Man skal også overveje skydetider, for det er vigtigt, at der er nok afstand mellem standpladserne.

Er du stævnearrangør kan du finde info om de gældende corona-retningslinjer her.

 

Tag godt imod de unge

Et andet generelt råd Carsten Brandt vil give videre til andre stævnearrangører er at tage ekstra godt imod de unge deltagere. I Aarhus gør de rigtig meget ud af at coache de unge skytter, og Carsten Brand fortæller, at det da også er blevet lidt af et tilløbsstykke:

– Kommer der unge, som måske er ude og skyde en 60 liggende for første gang, de skal lige have lidt ekstra råd og vejledning, for ellers får de ingenting ud af det, og så risikerer du at skræmme dem væk. Så vi gør, hvad vi kan for at nurse de unge. Jeg hjælper dem med at teste lidt ammunition, og så står jeg og kigger bag dem, når de skyder liggende, og så får de råd og vejledning, fortæller Carsten Brandt.

 

Masser af stævneaktivitet i 2021

Carsten Brandt vil også opfordre skytterne til at støtte de arrangører, der gør sig umage for at afholde gode stævner i en anderledes tid:

– Støt op om det, deltag i de her stævner. Selv hvis det bare er en enkelt gang – så deltag, lyder opfordringen til skytterne.

For ifølge Carsten Brandt kan 2021 blive et rigtig stort konkurrenceår for riffeldisciplinerne 50 og 300 meter. Det skyldes bl.a., at Aarhus Outdoor Open fortsætter med en række udendørsstævner, og så har han et stort 300 meter-projekt i støbeskeen, hvor han med LAPUA som sponsorer står i spidsen for en stor 300 meter-turnering. Se invitation til projektet her.

– 2021 det bliver det største aktivitetsår for 50 meter i mange år, og der er i hvert fald ingen tvivl om at det bliver det største aktivitetsår på 300 meter nogensinde, spår Carsten Brandt.

– Ballerup har også lavet en turnering i år, og den ligger nemlig anderledes vores, så der bliver masser af mulighed for at komme ud og skyde. Så hvis du lægger udendørsskydningerne sammen, så bliver det nok det største aktivitetsår vi har haft.

 

Vil du deltage på næste stævne i Aarhus, så afholdes den weekenden den 20.-21. marts – se indbydelsen her.

I Dansk Skytte Unions kalender kan du også løbende finde stævner i lige din disciplin.

 

2020 et godt konkurrenceår trods corona

Stik imod alle odds, og selvom det føles som om stævneaktiviteten har stået stille meget længe, så oplevede skydesporten en fremgang i konkurrenceskydning i 2020. En god nyhed som kan tilskrives engagerede skytter, trænere og stævnearrangører. Læs mere om dette i Skyttebladet #1 2021.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »