Steffen Olsen vinder bronze og OL-plads

on March 24 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Steffen Olsen vinder bronze og OL-plads

Den fjerde danske OL-plads blev sikret onsdag morgen, da Steffen Olsen vandt bronze ved World Cuppen i New Delhi på riffel 50 meter.

Med bronzemedaljen er Steffen Olsen sikret nok point på verdensranglisten til, at OL-billetten er i hus.

– Det er en lettelse, for der har ligget et stort arbejde og mange svære beslutninger forud for det her. Det var svært at turde tro på, at det endelig kunne lykkes at få en herreskytte med på match. Det er så længe siden, at vi har haft det sidst, fortalte Steffen Olsen umiddelbart efter finalen.

Det er første gang siden 1996, at Danmark får en herreskytte med til OL på 3×40.

I finalen lå danskeren hele vejen med i toppen, endda på førstepladsen gennem både de knælende og liggende skud. I de afgørende stående blev konkurrencen dog helt tæt, og tre skytter kæmpede om medaljerne.

Guldet blev vundet af Tomar fra Indien, mens ungarske Peni vandt sølv.

Steffen Olsen havde skudt sig i finalen efter en noget blæsende kvalifikation, hvor han skød 1165 og sluttede som nr. 7.

Steffen Olsen siger selv om konkurrencen:

– Forholdene i går var meget blæsende, hvilket vi var forberedt på inden. Så taktikken var fra start at vente på den rigtige vind, men det virkede kun de første ti skud – uanset hvor tålmodig jeg synes, jeg var. Så jeg gik over til at holde for vinden i stedet men fik det aldrig til rigtigt at virke. Liggende startede igen med samme taktik, men da jeg blev snydt at vinden nogle gange, skiftede jeg også her taktik, men her fandt jeg det rigtige interval. De stående var ok forholdene taget i betragtning, og jeg fandt ro forholdsvis hurtigt. Og så var det så at vente, og se om resultatet var nok til at gå videre.

– Finalen i dag var en stor oplevelse, her var ikke så meget vind, så det var noget lettere at takle. Selv nerverne var på et niveau, jeg var godt tilfreds med. Og da jeg havde fået bygget lidt forspring før de stående, hjalp det lidt med at finde ro der, fortæller Steffen Olsen.

Se alle resultater fra New Delhi her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »