Stephanie Grundsøe er europamester på 10 meter

on March 18 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Stephanie Grundsøe er europamester på 10 meter

19-årige Stephanie Grundsøe vandt mandag guld ved EM på 10 meter. Det var danskerens anden EM-finale i træk i denne disciplin, der også sikrede hende guld ved ungdoms-OL i Buenos Aires i efteråret 2018.

– Jeg har haft en lang og hård periode op til den her konkurrence, så jeg var spændt på at se, hvordan det skulle gå, fortæller Stephanie Grundsøe om konkurrencen, hvor danskeren formåede at holde sig til sin plan.

– Det var super fedt at stå i finalen, og jeg var rigtig glad for at komme med, for det var et stærkt felt i indledende, der var de sindssygt dygtige, så jeg var spændt på at se, hvad der ville ske.

I kvalifikationen blev hun nr. 5 med 626,2 point, og også i finalen lå hun godt til i feltet. Da det spidsede til med eliminationerne, lå danskeren med helt i toppen.

Den tætte finale blev afgjort på sidste skud. Her hentede Stephanie Grundsøe det forspring, som tyske Anna Janssen havde på 0,6 point, og hun kunne strække hænderne i vejret og juble som ny europamester.

– Jeg ligger rimelig godt i top fra starten af og får lidt nerver på, men jeg får sluttede meget godt af, men på sidste skud vender det, så jeg kommer ud på toppen, sagde den glade nykårede europamester efter finalen.

Fra Danmark deltog også Josefine Laursen og Lærke Fabricius.

Lærke Fabricius, der er debutant ved dette mesterskab, var rigtig glad over dagens præstation, hvor hun kom ud med 615,8:

– Det er mit første EM, så nerverne sad uden på tøjet, men det var fedt at mærke, hvor meget til stede jeg var i oplevelsen, og jeg nød det hele vejen. Jeg vidste, at jeg ville blive presset og udfordret, men jeg gjorde, hvad jeg kunne. Og med en finaleplads til Stephanie og vores damejuniorhold, har det været en god oplevelse og bare givet mig endnu mere blod på tanden, siger Lærke Fabricius.

Josefine Laursen, der sluttede som nr. 26 med 621,1, var også tilfreds efter dagens skydning:

– Jeg er ovenud tilfreds med mit arbejde under hele skydningen. Det var en svær start, men jeg arbejdede mig op og fik nogle gode dybe 10’ere. Og så kunne jeg ikke være mere stolt over mine to holdkammerater, som jeg har skudt med. Det har været fantastisk at se Stephanie vinde guld, og jeg er så glad på hendes vegne, og Lærkes præsentation til hendes første store internationale stævne var også rigtig flot, sagde Josefine Laursen.

De gode resultater betyder, at damejuniorholdet er videre i holdkonkurrencen, der skydes onsdag.

Hos herrejuniorerne var Mikkel Damholt marginaler fra en finaleplads i dagens konkurrence, da han med 622,4 point blev nr. 9. Nicklas Kildehøj blev nr. 23 med en score på 618,2.

Se alle resultater fra konkurrencerne her.

Næste opgave for de danske atleter er allerede tirsdag, hvor pistolskytte Michelle Wehage skyder med i damejuniorernes konkurrence, mens riffeljuniorerne skyder Mixed Team. Her består de to danske hold af Stephanie Grundsøe/Mikkel Damholt og Josefine Laursen/Nicklas Kildehøj.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »