Stephanie vandt OL-guld: ‘Jeg gik helt amok’

on October 11 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Stephanie vandt OL-guld: ‘Jeg gik helt amok’

Stephanie Grundsøe kunne mandag hæve sin riffel over hovedet, da hun triumferede og blev ungdomsolympisk mester i 10 meter riffel i Argentina. Selvom der er gået et par dage, så har den 18-årige guldvinder fortsat svært ved at forstå, hvad der er sket.

– Det er superfedt at kunne kalde sig olympisk mester. Det havde jeg sgu ikke regnet med. Jeg har ingen ord for det, fortæller Stephanie Grundsøe fra en telefon i Buenos Aires.

Sammen med træner Anni Bissø havde Stephanie Grundsøe lagt en god plan for, hvordan den indledende skydning skulle forløbe. Hovedet skulle holdes koldt, og der skulle tages nogle fornuftige pauser undervejs. Den blev fulgt fornuftigt, så den talentfulde skytte med en femteplads i ledende runde kom sikkert blandt de otte bedste og dermed i finalen.

– Jeg var forholdsvist nervøs før konkurrencen og allerede dagen før. Det kriblede i maven, og der var sommerfugle. Jeg kom lidt tungt fra start, men jeg fik holdt de pauser, jeg skulle og fik snakket med min træner nogle gange. Så kom jeg godt tilbage og endte med et fornuftigt resultat, fortæller Stephanie Grundsøe.

Regnede med sølv
Sejren ved Ungdoms-OL er uden tvivl det største resultat i Stephanie Grundsøes endnu unge karriere. Men efter en flot start på finalen lignede det pludseligt ikke, at det skulle blive til mere end sølv.

– Jeg startede med at ligge nummer et efter de første fem skud og holder mig i top tre gennem det meste af elimineringen. Til sidst var jeg nummer to inden de sidste skud.

Kampen om guldet blev udkæmpet mod indiske Mehuli Ghosh. Før de afgørende to skud førte inderen med 0,7 point, hvor danskeren skulle skyde først. På mystisk vis, efter Stephanies eget udsagn, får hun skudt 10,6 og 10,4, men inderen kunne nøjes med et par lave 10’ere for sejren.

– Det var mirakuløst, at jeg overhovedet selv traf skiven i sidste skud. Jeg var så nervøs. Det var godt, jeg skød først, for det lagde presset over på hende. Men hun lå nummer et, og hun er en rigtig solid skytte. Hun havde ikke lavet en eneste nier i finalen, gengiver Stephanie.

Inderen skød sine sidste to skud. 10,4. Og sidste skud. 9,1.

– Da hun skød, kiggede jeg selvfølgelig ned på skærmen. Og jeg kunne bare se, at den sad så langt ude. Det næste, der skete, var, at vi skiftede plads. Og så kunne jeg høre, der blev sagt ’results are final’. Det var bare helt vildt. Jeg gik helt amok.

Smagen af OL
Guldet ved Ungdoms-OL er det første rigtige skridt på vejen mod endnu større resultater. World Cups, EM og VM og selvfølgelig OL, der er den 18-årige skyttes helt store drøm.

– Det er det. Hvis jeg ikke når det i 2020, så i hvert fald i 2024. Det her resultat lægger bare et supergodt grundlag for resten af min karriere. Det er det største, man kan opnå som juniorskytte. Det ser sgu supergodt ud!

Ungdoms-OL er samtidigt Stephanies første oplevelse med den altid underholdende OL-lejr, hvor 12 danske atleter i år er med i Argentina, og hvor tusindvis af atleter på tværs af sportsgrene og nationaliteter mødes.

– Det har været helt vildt fedt herovre. Der er en sindssyg god stemning i den danske lejr, men også i hele OL-byen. Alle snakker med alle, der er en masse aktiviteter, der er musik og dans og sjov og ballade. Jeg er ikke vant til at være til sådan et multisport-event. Det plejer bare at være skydning, skydning, skydning. Men jeg glæder mig rigtig meget til at følge de andre danskere i resten af stævnet, fortæller Stephanie, der foreløbigt har stiftet bekendtskab med fægtning, inden hun skal følge de andre danskere gennem resten af stævnet.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »