Stine Nielsen er europamester på 10 meter

on February 23 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Stine Nielsen er europamester på 10 meter

Ved EM på 10 meter i Györ kunne Stine Nielsen fredag bytte sin sølvmedalje fra 2017 ud med en af guld, da hun skød sig til tops i damernes riffelkonkurrence, som havde dansk dominans i finalen.

Både Stine Nielsen og Rikke Mæng imponerede i dagens konkurrence, da de to danskere bookede en plads i finalen, Nielsen med 627,6 og Mæng med 625,1 point i den indledende skydning.

I finalen kom Stine Nielsen godt fra start, og midtvejs i konkurrencen lagde hun sig i spidsen – en føring som holdt hele vejen hjem.

På finalens sidste skud havde Stine Nielsen et forspring på 1,2 point ned til polske Komorowska på andenpladsen, og selvom Stine Nielsen satte et nervøst skud på 9,7 var det nok til at slå polakken. Danskeren score i finalen lød på 249,1.

Det var naturligvis en rigtig glad euromaster, der skulle sætte et par ord på sin største sejr i karrieren:

– Jeg er utrolig glad og stolt over min præstation i dag. Jeg har arbejdet hårdt for at nå hertil, og det er dejligt, at nu det giver pote. Jeg har mange følelser, der farer rundt i kroppen nu, sagde en rørt Stine Nielsen.

Mens Stine Nielsen også sidste år stod i EM-finalen, hvor hun vandt sølv, var det første gang for Rikke Mæng, der med en 4. plads også leverede sin bedste præstation ved et mesterskab.

Rikke Mæng havde da også svært ved at forstå, hvad der var sket her til aften:

– Det var jo for sindssygt. Først en god indledende skydning, og så kigger man bagud og ser Linda og Line med hænderne oppe, og så kigger man op på resultattavlen, og så ligger man nr. 6. Bagefter så den vildeste oplevelse i finalen, og en 4. plads i min første luftfinale, hvor pulsen er helt oppe på max. Oveni det har Danmark en ny europamester, det er for vildt, fortæller en glad Rikke Mæng.

Også Line Petermann skød i dagens konkurrence. Hun blev nr. 49 med 619,5 point.

Se alle resultater fra her.

EM i Györ er første internationale mesterskab, der afvikles efter nye regler for damer og damejuniorer, som nu skyder det samme antal skud som herrerne – nemlig 60 skud og ikke 40 som tidligere.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »