Stine Nielsen nr. 7 i EM-finalen

on July 27 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Stine Nielsen nr. 7 i EM-finalen

På en dag hvor der var blandede resultater hos de danske damer, sikrede Stine Nielsen den anden danske finale ved EM i Baku.

Det så længe ud til, at Danmark skulle have hele to finalepladser. Efter en fornuftigt start på knælende blev det endnu bedre på de liggende, og både Stine Nielsen og Rikke Mæng kravlede op i top otte, som giver adgang til finalen. Med en sikker sidste serie i de stående sluttede Stine Nielsen kvalifikationen som nr. tre med 580, og hun var dermed klar til finalen.

– Det ord der beskriver konkurrencen bedst er blæsende, og alle havde det svært i dag. I knælende fungerer det fint, og de liggende kører bare lige, som de skal. I de stående påvirkede vinden kroppen meget, men jeg får holdt de pauser, jeg skal, fortæller Stine Nielsen om kvalifikationen.

Det blev dog ikke den finale, hun havde drømt om. Hun får en skidt start i de knælende, hvor det bliver til serier på 46.5, 49.8 og 47.8. Den svære start sendte hende ned på sidstepladsen, men igen viste Stine Nielsen, hvor god hun er i stående, hvor hun var bedre end alle sine syv finalemodstandere. På 10 stående skud henter hun 7,8 point på ukrainske Kalnysh.

Det var dog ikke nok til at undgå elimination, og dermed slutter Stine Nielsen som nr. 7:
– Jeg er skuffet og også vred og ked af det. For når jeg går i en finale, så kæmper jeg for en medalje, og når jeg starter så dårligt ud, så er det svært at komme tilbage igen. Men de stående var rigtig gode, og det kan jeg tage med, fortæller Stine Nielsen, der trods alt rejser hjem fra EM med masser af positive ting i bagagen:

– Jeg er jo skuffet over min 7. plads, men jeg kan tage rigtig meget med fra min stående skydning. Og så har hele holdet ved det her EM bare arbejdet sammen som et team på tværs af senior og juniorer, og vi fungerer godt sammen socialt, og det er super vigtigt for et hold som os, så det tager jeg også med herfra, slutter Stine Nielsen.

Rikke Mæng, der i kvalifikationen længe havde indtaget 5. pladsen, havde desværre problemer med at finde 10’eren i den sidste halve serie, og derfor dumpede hun med 576 ned på en 12. plads – kun 1 point fra finalen.

Hun var dog ved godt humør efterfølgende:
– Det var en rigtig god dag i dag. Knælende går fint, og liggende er bare helt perfekt. Jeg laver en vindfejl, og det er det. Så det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at de sidste fem skud ikke sidder der, for det var et point fra en finale. Men jeg har haft en rigtig god sæson, så jeg kan ikke andet end at være tilfreds, siger Rikke Mæng.

Anderledes gik det for Camilla Andersen, der bestemt ikke havde sin bedste dag på banen. Hun fandt aldrig rytmen, små fejl blev til store, og hun sluttede sidst med 548 point. Det krævede også et par tårer efterfølgende:
– Det var hårdt. Jeg er meget skuffet over at det ikke kunne blive til mere. Jeg synes, jeg har trænet benhårdt op til det mesterskab, siden jeg blev udtaget, og jeg har haft mange gode træninger, og testmatches og følt mig super sikker på det, jeg laver. Jeg havde også en fornemmelse af, at det jeg gjorde var rigtigt men det gik bare ikke op i en højere enhed. Så jeg skyder måske det dårligste, jeg nogensinde har skudt, fortæller Camilla Andersen og fortsætter:

– Min første indskydelse var at gå hen og sige undskyld til Rikke og Stine, for havde jeg bare skudt lidt under niveau, og ikke meget under niveau, så havde vi fået en medalje med hjem. Så det har kostet nogle tårer i dag, men det er okay, fortæller Camilla Andersen, der på trods af skuffelsen allerede ser frem mod næste års VM:

– Nu skal jeg lige have en uges pause, og så til efteråret begynder jeg at træne frem mod VM til næste år. Jeg besluttet mig for, at det skal jeg både kvalificere mig til, og jeg skal også præstere der. Det er en plan, jeg vil lægge allerede nu, for jeg skal op og have en god fornemmelse, jeg skal præstere, og jeg skal nyde det. Det her skal ikke være mit sidste mesterskab.

Hos damejuniorerne var Henriette Nielsen eneste dansker i feltet. Hun fik en fornuftig start, men i de stående blev det svært for den 19–årige skytte, der med 557 point blev nr. 40:

– Den samlede følelse var okay. Jeg får godt styr på vinden i de knælende og de liggende, og jeg går til de stående men en god fornemmelse, men da jeg kommer op at skyde stående, så ryster mine ben helt vildt, og samtidig med at vinden står og skubber til en, så fungerer det bare ikke. Så det var lidt blandet, for første halvdel var rigtig god, mens det sidste var bare noget møg. Men fra sidste EM til nu har jeg haft en god udvikling, så jeg kan se en fremgang, og nu skal jeg have lagt et bundniveau i de stående, så jeg har noget at falde tilbage på, fortæller Henriette Nielsen.

Vinderen hos damerne blev britiske Seonaid McIntosh, mens sølv og bronze gik til henholdsvis østrigske Franziska Peer og Jolyn Beer fra Tyskland. Hos damejuniorne havnede guldet hos Anna Ilina, der satte ny europæisk juniorrekord i finalen.

Find alle resultater fra EM i Baku her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »