Stor dansk succes ved CISM VM

on November 23 | in Nyheder, PISTOLNYHEDER, Pistolsektionen, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen | by | with Comments Off on Stor dansk succes ved CISM VM

Verdensrekord, individuel sølvmedalje og en holdbronzemedalje samt flotte resultater blev det til, da det danske militære skyttelandshold deltog i CISM VM i skydning fra d. 12. til 20. november i Doha, Qartar sammen med 46 andre nationer (ca. 450 atleter).

Steffen Olsen lagde stærkt ud på 300m standardriffel og lå til en guldmedalje, da de 20 knælende og 20 liggende skud var affyret (199 i knælende og 199 i liggende) – fem point foran den nærmeste skytte fra Norge. Den norske skytte var desværre seks point bedre end Steffen i de sidste 20 skud stående, så resultatet blev en flot sølvmedalje til Steffen.

En niendeplads blev resultatet i holdskydning i 300m standardriffel – ud af 25 hold var det et godt resultat at komme hjem med.

De sidste to stævnedage gjaldt det så militær hurtigskydning på 300m. En disciplin hvor 300m-holdet blev bronzevinder i Rio i 2010 og året efter verdensmestre i Rio. Allan Aagaard samt Lars Jepsen var med på holdet i 2010, og Steffen Olsen var med i 2011. Holdskydningen blev afviklet over tre skydehold, hvor Lars Jepsen lagde ud med en fjerdeplads. På næste skydehold var det Steffen Olsen, som vandt sit skydehold og satte verdensrekord på disciplinen med 577 point. Efter de to første skydehold lå Danmark til en medalje, så Allan Aagaard vidste, hvad det gjaldt, da han gik på banen. Allan klarede presset, og bronzemedaljen fra 2010 blev gentaget.

Sidste stævnedag var det så den individuelle konkurrence på 300m militær hurtigskydning, hvor Steffen Olsen igen lagde stærkt ud og længe lå til en medalje mere, men han endte på fjerdepladsen.

Danmark deltog også med et hold på grovpistol, samt to damer på 50m riffel og en dame pistolskytte. De havde alle kvalificeret sig til CISM og havde en fantastisk oplevelse ved at deltage i CISM på verdens flotteste skydebaneanlæg.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »