Stort hold udtaget til EM på 10 meter

on January 24 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Stort hold udtaget til EM på 10 meter

Otte riffelskytter og en enkelt pistolskytte skal repræsentere de danske farver ved EM i ungarske Györ i slutningen af februar.

Efter weekendens udtagelse i Gundsølille er der nu sat navn på de skytter, der skal kæmpe med om medaljerne ved årets første internationale mesterskab. De udtagne skytter er:

Riffel dame: Stine Nielsen, Rikke Mæng, Line Petermann
Riffel damejunior: Stephanie Grundsøe, Christinna Herskind, Anna Skade Nielsen
Riffel herrejunior: Mikkel Damholt, Nicklas Kildehøj
Pistol damejunior: Michelle Wehage

Sportschef Linda Andersson er begejstret over at kunne udtage så stort et hold, og hun ser masser af muligheder for gode resultater i Györ:

– Det er fantastisk at se den udvikling, som sker hos vores atleter lige nu. Vi har meget stærke individuelle atleter med Stine Nielsen, Rikke Mæng, Mikkel Damholt og Stephanie Grundsøe, men også Nicklas Kildehøj, Anna Nielsen og Christinna Herskind holder et meget højt niveau og har gode chancer for at lave nogle rigtigt gode resultater ved EM, fortæller Linda Andersson.

Ud over de individuelle konkurrencer stiller de danske skytter også op i flere holdkonkurrencer. Både riffeldamerne og -damejuniorerne kan med fuldt hold stille op i holdkonkurrencen, mens det hos juniorerne også er muligt at stille med to hold i mixkonkurrencen. Holdene udgør her Stephanie Grundsøe/Mikkel Damholt samt Christinna Herskind/Nicklas Kildehøj.

Derfor forudser sportschefen gode muligheder for finalepladser og endda medaljer ved EM:

– Ud over at have gode muligheder i de individuelle konkurrencer har vi også nogle rigtig stærke hold med. Så der er mulighed for flere finaler og også at vinde medaljer, og det er selvfølgelig det, vi går efter i Györ, siger Linda Andersson.

Hos riffeljuniorerne stilles der næsten med fuldt hold, og det glæder juniorlandsholdstræner Anni Bissø:

– Vi stiller med et stort hold i forhold til tidligere, og alle skytter er udtaget, fordi de har opfyldt udtagelseskravet ved minimum to af de fire skydninger. Der er ingen tvivl om, at feltet bliver stærkt i Ungarn, men en finaleplads og nogle placeringer indenfor 15-20 vil være meget tilfredsstillende, fortæller Anni Bissø.

Formand for Riffelsektionen, Anders Sode, supplerer:

– Det bliver et spædende EM af følge. Mange af skytterne har været afsted før, så de ved, hvilke ting der kan spille ind, når man er til EM, og hvad de skal gøre for at holde styr på nerverne. Så jeg tror på, at vi kan opnå nogle super gode resultater.

Under EM-stævnet i Györ afholdes også kvalifikationen til YOG (ungdoms-OL), hvor Danmark stiller med seks riffelskytter og to pistolskytter. De udtagene skytter er her Mikkel Warrer, Emil Nielsen, Kasper Schultz, Helle Bertelsen, Stephanie Grundsøe, Josefine Laursen, Michelle Wehage og Astrid Jensen.

 

Udtagelseskriterier
Herunder kan du se begrundelsen for udtagelsen af samtlige skytter til EM.

Stine Nielsen
Stine har ved tre af de fire udtagelsesstævner skudt over pointkravet for en top 8-placering til EM. Derudover skød hun dansk rekord på Gundsølilles første konkurrencedag med 629,8 point, og hun er samlet vinder af de fire udtagelsesstævner. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3a.

Rikke Mæng
Rikke har ved to ud af fire udtagelsesstævner skudt over pointkravet for en top 8-placering. Hun har desuden skudt 418,0 point på LF-Opens første konkurrencedag. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Line Petermann
Line har skudt over pointkravet for en top 8-placering til EM ved et af de fire udtagelsesstævner. Hun har desuden skudt 414,9, som bedømmes til at være lige på top 15-niveau. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c og 3d.

Stephanie Grundsøe:
Stephanie har indtil videre haft en rigtigt flot sæson med flere flotte resultater ved internationale stævner, ligesom hun har skudt ny dansk rekord på 625,8. Hun har ved alle udtagelsesstævner skudt over pointkravet for en top 8-placering til EM. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Christinna Herskind
Christinna har ved tre af de fire udtagelsesstævner skudt over pointkravet for en top-8 placering til EM. Hun er den damejunior som har det anden højeste gemensnit over alle fire udtagelsesskydninger. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Anna Skade Nielsen
Anna har indtil videre haft en flot sæson med flere flotte resultater ved internationale stævner bl.a. en finaleplads ved Swedish Cup i starten af året. Hun har skudt over pointkravet ved tre af fire udtagelsesstævner og er den damejunior med det tredje højeste gennemsnit over de fire udtagelsesskydninger. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Mikkel Damholt Hansen
Ved Swedish Cup var Mikkel, med nogle flotte resultater og medaljer alle tre dage, den bedste herrejunior ved hele stævnet. Mikkel har ved tre af fire udtagelsesstævner skudt over pointkravet for en top 8-placering til EM, ligesom han har sat ny dansk rekord med 626,7 til det ene udtagelsesstævne. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Nicklas Kildehøj
Nicklas har haft en fin sæson med flere flotte resultater bl.a. med to finaler og en medalje ved Swedish Cup, hvor han to gange skød resultater over pointkravet for en top 8-placering til EM. Ved et af de fire udtagelsesstævner har han også skudt over EM-kravet. Nicklas er den herrejunior med det anden højeste gennemsnit. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Michelle Wehage
Michelle har skudt 569 point, som er over pointkravet for en top 8-placering til EM, ved RIAC i december. Hun har desuden skudt to resultater på top 15-niveau ved udtagelsesstævnerne samt et resultat på top 15-niveau ved RIAC. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Hold riffel dame
Stine Nielsen, Rikke Mæng og Line Petermann er også udtaget til damernes holdkonkurrence. Stine og Rikke har skudt nogle rigtig høje resultater i løbet af året, og Line har en opadgående kurve. Så med en god sidste træningsmåned frem mod EM er der en realistisk chance for en medalje i den nye holdkonkurrence. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3d.

Hold riffel damejunior
De tre damejuniorer har skudt helt fantastisk til udtagelsesstævnerne, og derfor er Stephanie Grundsøe, Christinna Herskind og Anna Skade Nielsen udtaget til holdkonkurrencen. Det er længe siden, der har været tre så gode damejuniorskytter på en gang, og derfor er der gode muligheder for en god placering ved den nye holdkonkurrence. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3d.

Mixhold riffel junior
I mixholdkonkurrencen stiller Danmark med to hold som er max. De to bedste damejuniorer og herrejuniorer er udtaget i denne konkurrence: Stephanie Grundsøe/Mikkel Damholt og Christinna Herskind/Nicklas Kildehøj.

Find udtagelsesreglerne samt alle udtagelsesresultaterne her.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »