Syv ud af syv finaler: Suveræn sæsonstart for elitegruppen

on March 26 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Syv ud af syv finaler: Suveræn sæsonstart for elitegruppen

 

De danske skytter er kommet flyvende fra start i denne World Cup-sæson, hvor det er blevet til syv ud af syv mulige finaler, fire medaljer, to danske rekorder, en førsteplads på verdensranglisten og en OL-billet.

En der havde en særligt god World Cup i New Delhi, var riffelskytte Rikke Mæng, der var i finalen i alle tre konkurrencer:

– Tre finaler ud af tre mulige er for sindssygt! Jeg er meget glad for mine præstationer til dette World Cup. Jeg kunne godt have ønsket en bedre afslutning på den sidste finale, men sådan er det, når man ikke opdager, at man har lavet en fejl med farvefilteret, så koster det desværre mange point. Det har været fantastisk at være ude og konkurrere igen – jeg er så glad og taknemmelig for at det har kunne lade sige gøre. Og så et stort tillykke til Steffen med en flot 3. plads og en kvoteplads til Danmark, siger Rikke Mæng.

Sportschef Linda Andersson var også meget tilfreds, da hun fredag kunne rejse hjem fra New Delhi med de mange flotte resultater i bagagen:

– Det var en rigtig god start på sæsonen. Seks finaler her i New Delhi, og syv i træk hvis vi tæller Kairo med. Det kan man ikke klage over, siger en glad Linda Andersson.

Det er da også en vanskelig opgave, da Linda Andersson skal fremhæve de største præstationer, det har simpelthen været godt over hele linjen:

– Jeg er allermest imponeret over Rikke Mængs 628,8 point i riffel 10 meter (med blandt andet en serie på 107,0 – der endda blev forstyrret af aber, der løb rundt på taget ovenover hende), dameholdets guld i riffel 10 meter (hvor hele holdet med Rikke, Stine og Anna leverer på verdensklasseniveau), Jespers shoot off og finale (der er han bare en tand bedre end de øvrige atleter med den erfaring og forberedelse han har i bagagen) samt Steffen Olsens finale, siger Linda Andersson og fortsætter:

– Steffen har lavet et hårdt arbejde på de stående, og nu havde han den bedste serie i den første stående omgang i finale. Det gav ham et stort forspring til de øvrige, som var med og kæmpede om kvote-pladsen, som ikke blev muligt at hente. Frederik Larsen lavede en flot indledende skydning. Han har egentlig kun en lille krise på seks skud – resten er verdensklasse. Så nu er det hjem og træne for at lukke alle 60 skud, så bliver han farlig til EM. Mikkel Petersen lavede også en helt ok skydning efter hans skæfte til geværet gik i stykker i den første konkurrenceserie. Det var imponerende at se hans ro i den lille krise som var at ”påvirke det jeg kan påvirke” og slappe af til den er fikset også i gang igen, beretter Linda Andersson.

At de danske skytter præsterer godt i denne sæson, kommer ikke bag på sportschefen. Hun peger især på et forhold, der ligger til grund for de flotte resultater:

– For riffel og pistols del så har vores Royal League, og det at vi har kunne konkurrere på et vurderingsstævne, været godt for vores atleter. Det var mange atleter fra andre lande, der ikke har kunne konkurrere overhovedet i op til et år, og det kunne mærkes på resultaterne. Hos USA var det for eksempel tydeligt at se, at den atlet som skyder på et universitetshold, og dermed har kunne konkurrere hen over vinteren, helt klart havde en fordel og præsterede godt i New Delhi, mens de øvrige ældre atleter havde det svært, da det var så lang tid siden, at de konkurrerede på noget form for niveau.

Nu går eliteskytterne en aprilmåned i møde, hvor det står på træning inden næste højdepunkt, der er EM i Osijek i slutningen af maj, og målsætningen er klar:

– Nu er der en træningsperiode foran os i april, inden vi i maj skal toppe til EM i Osijek. Målet for sæsonen er endnu en kvoteplads samt en medalje ved OL, og vi kommer til at arbejde benhårdt for at det skal lykkes, slutter Linda Andersson.

 

De danske resultater i denne World Cup-sæson:

Syv finaler:
Jesper Hansen, skeet, Kairo
Rikke Mæng, riffel 10 meter, New Delhi
Frederik Larsen, pistol 10 meter, New Delhi
Rikke Mæng/Stine Nielsen/Anna Skade, riffel 10 meter hold, New Delhi
Jesper Hansen, skeet, New Delhi
Steffen Olsen, riffel 50 meter 3×40, New Delhi
Rikke Mæng, riffel 50 meter 3×40, New Delhi

Fire medaljer:
Guld: Rikke Mæng/Stine Nielsen/Anna Skade, riffel 10 meter hold, New Delhi
Guld: Jesper Hansen, skeet, New Delhi
Sølv: Jesper Hansen, skeet, Kairo
Bronze: Steffen Olsen, riffel 50 meter 3×40, New Delhi

To nye danske rekorder:
Jesper Hansen, finalerekord, skeet: 58 (tidligere 56)
Rikke Mæng/Stine Nielsen/Anna Skade, riffel 10 meter hold: 1880,7 (tidligere 1862,8)

Verdensranglisten:
En førsteplads på verdensranglisten til Jesper Hansen

OL-billet:
En OL-plads vundet af Steffen Olsen

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »