ELITESATSNING

on March 6 by

Dansk Skytte Unions elitesatsning har til formål at udvikle Danmark bedste skytter til verdensklasseatleter, der kan vinde medaljer ved EM, VM og OL.

Dansk Skytte Unions elitesatsning er et tæt samarbejde med Team Danmark, der inddeler atleterne i tre kategorier: Verdensklasseatleter, eliteatleter og bruttogruppeatleter.

Verdensklasseatleter er en satsning på atleter, som i dag er af verdensklasse. Det vil sige skytter, som er i verdenseliten (dokumenteret placering blandt top 8 ved VM og/eller OL i løbet af det sidste år. Skytterne i denne gruppe får en rigtig god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp og individuel støtte for at præstere i top ved mesterskaber som EM, VM og/eller OL.

Eliteatleter er en satsning på atleter, som har resultatperspektiv til at opnå top 8-placering ved EM, VM og/eller OL inden for 2 år. Skytterne i denne gruppe får en god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp samt i nogle tilfælde en mindre individuel støtte.

Bruttogruppeatleter er atleter, som satser mod VM 2022-2023 og OL 2024. Atleten skal have opnået et resultatniveau og have et udviklingspotentiale, som viser, at han/hun har en stor chance for at opnå kvalifikationerne til at blive eliteatlet inden for fire år. Atleten skal have et stort indre drive for at gennemføre en elitesatsning.

Skytterne i elitesatsningen arbejder med en individuel udviklingsplan, som beskriver atleten målsætninger, samt hvordan atleten skal arbejde for at nå sine mål. I løbet af året arbejder atleten aktivt med sin udviklingsplan sammen med sin landstræner.

Resultater

De danske atleter tager ofte medaljer med hjem fra store internationale mesterskaber. Se en oversigt over de seneste store resultater her.

Kalender

Elitegruppen deltager i både nationale og internationale konkurrencer samt træningssamlinger og -lejre. Følg med i elitegruppens aktiviteter på siden her.

Elitegruppen 2022


Jesper Hansen

Verdensklasseatlet
Skeet


Læs mere om Jesper Hansen her.

Rikke Mæng
Eliteatlet
Riffel


Læs mere om Rikke Mæng her.
...
Anna Skade Nielsen
Eliteatlet

Riffel


Læs mere om Anna Skade Nielsen her.

Emil Petersen

Eliteatlet
Skeet


Læs mere om Emil Petersen her.

Frederik Larsen
Eliteatlet
Pistol


Læs mere om Frederik Larsen her.

Stephanie Grundsøe
Eliteatlet
Riffel


Læs mere om Stephanie Grundsøe her.

Mikkel Petersen
Eliteatlet
Skeet


Læs mere om Mikkel Petersen her.
..
..

Steffen Olsen
Eliteatlet
Riffel


Læs mere om Steffen Olsen her.
.
.

Niels H. Overgaard
Bruttogruppeatlet
Riffel


Læs mere om Niels H. Overgaard her.

Esben Jakobsen
Bruttogruppeatlet
Riffel


Læs mere om Esben Jakobsen her.

.

 .

Christinna Herskind
Bruttogruppeatlet
Riffel
Nicklas Kildehøj
Bruttogruppeatlet
Riffel
Emma Nørholm Koch
Bruttogruppeatlet
Riffel

Ledere


Linda Andersson

Sportschef
...
Tore Brovold

Landstræner
Skeet

Susanne Meyerhoff
Landstræner
Pistol
Anni Bissø
Assisterende landstræner
Riffel

A

Comments are closed.