ELITESATSNING

on March 6 by

Dansk Skytte Unions elitesatsning har til formål at udvikle Danmark bedste skytter til verdensklasseatleter, der kan vinde medaljer ved EM, VM og OL.

Dansk Skytte Unions elitesatsning er et tæt samarbejde med Team Danmark, der inddeler atleterne i tre kategorier: Verdensklasseatleter, eliteatleter og bruttogruppeatleter.

Verdensklasseatleter er en satsning på atleter, som i dag er af verdensklasse. Det vil sige skytter, som er i verdenseliten (dokumenteret placering blandt top 8 ved EM, VM og/eller OL i løbet af det sidste år). Skytterne i denne gruppe får en rigtig god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp og individuel støtte for at præstere i top ved mesterskaber som EM, VM og/eller OL.

Eliteatleter er en satsning på atleter, som har resultatperspektiv til at opnå top 8-placering ved EM, VM og/eller OL inden for 2 år. Atleten skal have været placeret på plads 9-20 ved EM eller OL eller plads 9-25 ved VM og/i løbet af det sidste år for at indgå i eliteatletgruppen. Skytterne i denne gruppe får en god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp samt i nogle tilfælde en mindre individuel støtte.

Bruttogruppeatleter er atleter, som satser mod VM 2018 og OL 2020. Atleten skal have opnået et resultatniveau og have et udviklingspotentiale, som viser, at han/hun har en stor chance for at opnå kvalifikationerne til at blive eliteatlet inden for fire år. Atleten skal have et stort indre drive for at gennemføre en elitesatsning.

Skytterne i elitesatsningen arbejder med en individuel udviklingsplan, som beskriver atleten målsætninger, samt hvordan atleten skal arbejde for at nå sine mål. I løbet af året arbejder atleten aktivt med sin udviklingsplan sammen med sin landstræner.

 

Resultater

De danske atleter tager ofte medaljer med hjem fra store internationale mesterskaber. Se en oversigt over de seneste store resultater her.

 

Kalender

Elitegruppen deltager i både nationale og internationale konkurrencer samt træningssamlinger og -lejre. Følg med i elitegruppens aktiviteter på siden her.

 

Elitegruppen

 


Jesper Hansen

Verdensklasseatlet
Skeet


Læs mere om Jesper Hansen her.

Stine Nielsen

Verdensklasseatlet
Riffel


Læs mere om Stine Nielsen her.
...
Rikke Mæng

Verdensklasseatlet
Riffel


Læs mere om Rikke Mæng her.

Emil Petersen

Eliteatlet
Skeet


Læs mere om Emil Petersen her.

Esben Jakobsen

Eliteatlet
Riffel


Læs mere om Esben Jakobsen her.

Mikkel Petersen

Eliteatlet
Skeet


Læs mere om Mikkel Petersen her.

Steffen Olsen

Eliteatlet
Riffel


Læs mere om Steffen Olsen her.
..
..

Stephanie Grundsøe

Eliteatlet
Riffel


Læs mere om Stephanie Grundsøe her.
.
.

Frederik Larsen

Bruttogruppeatlet
Pistol


Læs mere om Frederik Larsen her.

Johan Birklykke
Bruttogruppeatlet
Skeet


Læs mere om Johan Birklykke her.

Niels H. Overgaard

Bruttogruppeatlet
Riffel


Læs mere om Niels H. Overgaard her.
.
.
.
Anna Skade Nielsen
Bruttogruppeatlet
Riffel


Læs mere om Anna Skade Nielsen her.
.
.

 

Ledere

 


Linda Andersson

Sportschef
...
Michael Nielsen

Landstræner
Skeet
 
Bent Helleskov

Landstræner
Riffel
 
Susanne Meyerhoff

Landstræner
Pistol

Comments are closed.