ELITESATSNING

on March 6 by

 

Dansk Skytte Unions elitesatsning har til formål at udvikle Danmark bedste skytter til verdensklasseatleter, der kan vinde medaljer ved EM, VM og OL.

Dansk Skytte Unions elitesatsning er et tæt samarbejde med Team Danmark, der inddeler atleterne i tre kategorier: Verdensklasseatleter, eliteatleter og bruttogruppeatleter. Verdensklasseatleter er en satsning på atleter, som i dag er af verdensklasse. Det vil sige skytter, som er i verdenseliten (dokumenteret placering blandt top 8 ved EM, VM og/eller OL i løbet af det sidste år). Skytterne i denne gruppe får en rigtig god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp og individuel støtte for at præstere i top ved mesterskaber som EM, VM og/eller OL. Eliteatleter er en satsning på atleter, som har resultatperspektiv til at opnå top 8-placering ved EM, VM og/eller OL inden for 2 år. Atleten skal have været placeret på plads 9-20 ved EM eller OL eller plads 9-25 ved VM og/i løbet af det sidste år for at indgå i eliteatletgruppen. Skytterne i denne gruppe får en god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp samt i nogle tilfælde en mindre individuel støtte. Bruttogruppeatleter er atleter, som satser mod VM 2018 og OL 2020. Atleten skal have opnået et resultatniveau og have et udviklingspotentiale, som viser, at han/hun har en stor chance for at opnå kvalifikationerne til at blive eliteatlet inden for fire år. Atleten skal have et stort indre drive for at gennemføre en elitesatsning.

Skytterne i elitesatsningen arbejder med en individuel udviklingsplan, som beskriver atleten målsætninger, samt hvordan atleten skal arbejde for at nå sine mål. I løbet af året arbejder atleten aktivt med sin udviklingsplan sammen med sin landstræner.

 

Elitegruppen 2017
I 2017 består elitegruppen af følgende 10 skytter:

 


Jesper Hansen

Flugt
Verdensklasseatlet


Se mere om Jesper Hansen her.

Stine Nielsen

Riffel
Verdensklasseatlet


Se mere om Stine Nielsen her.
...
Rikke Mæng

Riffel
Eliteatlet


Se mere om Rikke Mæng her.

Emil Petersen

Flugt
Eliteatlet


Se mere om Emil Petersen her.

Esben Jakobsen

Riffel
Eliteatlet


Se mere om Esben Jakobsen her.

Niels H. Overgaard

Riffel
Bruttogruppeatlet


Se mere om Niels H. Overgaard her.

Mikkel Petersen

Flugt
Bruttogruppeatlet


Se mere om Mikkel Petersen her.

Frederik Larsen

Pistol
Bruttogruppeatlet


Se mere om Frederik Larsen her.

Johan Birklykke
Flugt
Bruttogruppeatlet


Se mere om Johan Birklykke her.

 

 

Comments are closed.