Tips til hjemmetræning

on March 17 | in AKTUELT, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Tips til hjemmetræning

Foreningsdanmark og skydesporten er midlertidig lukket af corona-virus. Bliv inspireret af denne guide til fortsat at dyrke din passion for skydning gennem hjemmetræning.

Mange skytter har i disse dage et hul i kalenderen på de dage, hvor de skulle have været til indendørssæsonens sidste træninger frem mod DM på 10 og 15m eller for flugtskytternes vedkommende været under åben himmel i kampen mod lerduerne. Samtidig giver skolelukning og offentligt ansattes hjemsendelse fra arbejde for nogen brug for adspredelse hjemme. Dansk Skytte Union guider til, hvordan du kan fortsætte glæden ved skydesporten uden at løsne et eneste skud og uden at forlade dit hjem.

 Hjemmetræning for skytten

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at al omgang med våben er sikkerhedsmæssig forsvarlig og ikke kan opfattes forkert af uvedkommende. Rul gardinet ned inden våbenskabet åbnes.

Hjemmetræning for træneren

  • Tag e-læring og bliv en endnu bedre træner. Læs mere om DIFs generelle e-læring for trænere (scroll ned på siden). Det er gratis, fleksibelt, klares hjemme foran skærmen og vil give dig et nyt perspektiv på trænergerningen.
  • For riffel/pistol: DGI Trænerguiden: Gør dig fortrolig med dette glimrende værktøj til træningsplanlægning. Du kan både finde enkeltstående øvelser og sammensætte dem til et helt træningspas og dermed allerede nu begynde planlægningen af udendørssæsonens træninger. Portalen drives af DGI, men i kraft af organisationernes gode uddannelsessamarbejde har øvelser og logikker fra Dansk Skytte Unions ATK-bog også fundet vej til DGI Trænerguiden.
  • DIF materiale: Træner du børn og unge har DIF samlet både videoer, anbefalinger og pjecer her. Generelt stof om trænergerningen findes hos DIF her, hvor der gratis kan downloades undervisningskompendier om bl.a. træningsplanlægning og tekniktræning.

En del af skyttens træning kan med fordel også udføres af trænere.

For ildsjælen
Giv en hånd i klubben, måske er det nu, I har tiden til at:

Kontakt din bestyrelse og spørg, hvad du kan hjælpe med!

Fysisk træning
Fysisk træning er en del af sport også skydesporten. Mange træningsøvelser kan heldigvis laves uden særlige redskaber eller uden at være i lokale med andre mennesker.

 

Listerne herover er ikke udtømt, og du er velkommen til at kommentere vores opslag på Facebook og videregive dine bedste træningstips.

Skydesportens bog om det aldersrelaterede træningskoncept (ATK-bogen) er fuld af viden, anbefalinger og øvelser og kan bruges af alle skytter især i riffel/pistol (baneskydning, præcision) og skeet. Læs mere om bogen og køb den for kun 229 kr.

En træningskultur med træning uden ammunition og udenfor standpladsen kan fortsætte hele året og kan meget vel bidrage til bedre resultater, når det igen går løs i klubben.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »