Topresultater var ikke nok

on May 19 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on Topresultater var ikke nok

Både Rikke Mæng og Stine Nielsen leverede topresultater på 10 meter ved World Cup i München, men det var ikke nok til en dansk finaleplads. Det var generelt en kvalifikation, der bød på tårnhøje resultater, hele fem skytter kom over de 420 point, mens en finaleplads krævede ikke mindre end 418,2 point.

Rikke Mæng var første dansker i aktion i München, og hun leverede sit bedste resultat ved en World Cup, da hun skød 416,4 point. Efter en start med 102,9 i første serie fandt hun virkelig rytmen og kæmpede sig op i tabellen, hvor hun sluttede på en samlet 28. plads. Det var også en glad skytte, der skulle sætte ord på sin præstation:
– Min skydning i dag var rigtig god. Jeg havde en god forberedelse, og følte mig klar, da der blev sagt start. Den først serie var der lige lidt nerver, som skulle rystes af, men efter en pause og en snak med Enrico kørte det igen, og det forsatte gennem resten af skydningen. Det er mit bedste resultat til en World Cup, så jeg er rigtig glad, og det er dejligt at se, at der er fremgang, sagde en smilende Rikke Mæng efterfølgende.

Stine Nielsen skød i andet hold, og trods en imponerende skydning med 417,6 point og en 12. plads rakte det ikke til en finale. Der var dog stadig meget at glæde sig over for EM-sølvvinderen:
– Selvfølgelig vil jeg gerne have været i den finale, men niveauet var godt nok højt. Jeg er rigtig tilfreds med både mit resultat og mit arbejde inde på skydebanen, sagde Stine Nielsen.

Stine Nielsen måtte dog vente usædvanligt længe på at se sit endelig resultat, da en skytte på en anden bane havde skudt 0, og det gav lidt forvirring:
– Der kom lidt uroligheder inden sidste skud. Det var ikke fra min side, for jeg havde faktisk intet set, og jeg holdt mit fokus. Men dommerne får trykket forkert, og nulstiller min skive inden sidste skud. Jeg opdager det først efter, jeg skyder, og kigger ned og ser, at jeg ikke har fået nogen markering. Men Enrico var allerede på sagen og i gang med at snakke med juryen. De kommer også og fortæller mig, hvad der er sket, og at de nu skal i gang med at finde frem til, hvad mit sidste skud er. Det eneste, jeg vidste, var egentlig, at jeg havde en god følelse, og de fortæller så, at det var en 10.8, så jeg tænker bare: Jubii! Jeg er en tilfreds pige, som glæder sig og ser frem til at skulle skyde 50 meter om nogle dage, fortæller Stine Nielsen.

Det blev rumænske Laura Georgeta Ilie, der vandt finalen foran Gabriela Vognarova fra Tjekkiet og Sadeghian Armina fra Iran. Alle tre medaljetagere var i deres først World Cup-finale. Se alle resultater fra damernes riffel 10m her.

Næste danskere i aktion er Kristian Thomsen, Torben Grimmel og Esben Jakobsen, der lørdag skyder elimination på riffel 50m 60 skud liggende. Se hele programmet for danskerne her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »