Torben Grimmel siger farvel til OL-disciplin med World Cup-sejr

on June 11 | in AKTUELT, DSkyU, ISSF, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Torben Grimmel siger farvel til OL-disciplin med World Cup-sejr

Med en tangering af verdensrekorden sikrede Torben Grimmel søndag morgen dansk guld ved World Cup i Gabala i en disciplin, som det internationale skytteforbund fra næste sæson har fjernet fra det olympiske skydeprogram.

249,8 lød den imponerende finalescore på, da Torben Grimmel kunne løfte armene i vejret efter at have sikret World Cup-sejren på riffel 50m 60 skud liggende. Scoren var ikke kun nok til en sejr, men også en tangering af verdensrekorden, der var blevet sat ved et World Cup-stævne tidligere på sæsonen.

Torben Grimmel havde kvalificeret sig til finalen i overbevisende stil, da han med 630,2 point i den indledende runde var bedst af alle – hele 2,5 point foran nummer to. I en tæt finale viste Torben Grimmel dog hvorfor, han vandt tre ud af fire World Cup-stævner i forrige sæson. Inden de to sidste skud var der kun 0,1 point imellem Torben Grimmel og hviderussiske Shcherbatsevich. Med to gange 10,7 i de to sidste skud henviste Grimmel hviderusseren til andenpladsen. Belgiske Cox snuppede bronzen.

World Cup-finalen, som afvikles i New Delhi til oktober, vil være sidste gang, at disciplinen riffel 50m 60 skud liggende skydes i World Cup-sammenhæng. Fra næste sæson ændrer det internationale skytteforbund, ISSF, det olympiske program, og her er der ikke blevet plads til disciplinen, der derfor heller ikke er en del af World Cup-serien fra den kommende sæson.

Det var derfor en glad men også vemodig Torben Grimmel, der stod med guldmedaljen om halsen:
– Det er med blandede følelser, jeg tager guldet med hjem. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at have vundet, men jeg er samtidig også rigtig ked af, da det med al sandsynlighed er et stort olympisk punktum for et langt og ikke mindst vigtigt kapitel i mit liv. Et jeg gerne havde set fortsætte lidt endnu, sagde Torben Grimmel efter sejren i Gabala.

Se alle resultater fra dagens konkurrence her.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »